PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Èric Jover: «Els professors entenen la marxa dels salesians»

Bisbe i ministre es reuneixen amb professors i pares per explicar les motivacions

Per M.C.

Façana del Sant Ermengol, ahir, on el bisbe es va reunir a la tarda amb Jover, el Patronat i professors.
Façana del Sant Ermengol, ahir, on el bisbe es va reunir a la tarda amb Jover, el Patronat i professors. | Tony Lara
El bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i el ministre d’Educació i Joventut, Èric Jover, van reunir-se ahir al Col·legi Sant Ermengol amb els professors de la institució i els representants dels pares dels alumnes per comunicar-los-hi la decisió irrevocable de la Societat Salesiana de Sant Joan Bosco d’abandonar la gestió i direcció del centre educatiu. Jover va destacar «la comprensió per part dels docents» que, segons va assegurar Vives, van rebre la notícia «amb sorpresa però s’ho temien i ens sembla que han comprés les raons per les quals els salesians opten per no poder seguir conduint la responsabilitat que a ells els havia donat el patronat ara fa 49 anys». 
 
El titular d’ensenyament va destacar «la decisió lògica» del Patronat Rector, que durant el proper curs escolar compartirà la conducció del centre amb la congregació de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, que a partir prendrà definitivament les rendes d’aquest centre a l’inici del curs 2016-2017. 
 
Segons va exposar el bisbe d’Urgell, «una directora i una representant de la congregació portaran aquest acompanyament de l’escola, tot i que la responsabilitat segueix recaient sobre el Patronat.
 
El ministre descarta que el fet que els salesians abandonin el Principat hagi de provocar un canvi en la línia educativa del país: «Andorra es basa en un sistema educatiu molt plural i el Govern d’Andorra vol continuar en aquest sentit». 
 
El motiu de la partida/ El provincial dels salesians, Cristóbal López, va assegurar que no existeix cap altre motiu desencadenant d’aquesta decisió fora de la «reorganització de la província degut a la reducció dels efectius religiosos; abans disposàvem de 515 membres a Andorra, Catalunya i Balears, i ara en som 140». El que fa que «tots els professors de l’escola són laics, només dos són salesians». López va afegir que «tot i ser dolorós, ens hi veiem obligats».
 
Èric Jover va comunicar que «ens hagués agradat que continuessin» perquè han perpetuat 50 anys de bona feina». Tanmateix, confia fermament en què el model educatiu del Sant Ermengol continuï essent un referent del sector. Segons va manifestar, «el patronat es va plantejar, en decidir abandonar l’institut, quina ordre podria continuar la labor». Aquesta ordre serà, segons es va fer públic ahir de manera oficial, l’Institut de les Germanes de la Sagrada Família. Jover en va destacar «una experiència pedagògica molt demostrable», a més de la constant i repartida «presència pedagògica al país» i, per tant, «coneixen la realitat d’Andorra».
 
Segons el patronat del col·legi, les germanes de l’Institut de la Sagrada Família sabran donar continuïtat al projecte educatiu, «tant des del punt de vista d’ideari» com del de qualitat. També explica que «a fi d’assegurar la correcta transició, Anna M. Villas serà la directora adjunta, mantenint-se l’actual direcció, actualment encapçalada per Xavier Brines. Tots els implicats confien en què el col·legi mantindrà en el futur la tendència dels darrers 49 anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT