PUBLICITAT

Lleida

L’Alt Pirineu i Aran, entre les 10 millors destinacions turístiques

Així ho indica un rànquing elaborat per l’empresa de Trivago

Per EL PERIÒDIC

Un grup de persones fent ràfting pel canal olímpic del Parc del Segre a la Seu d’Urgell.
Un grup de persones fent ràfting pel canal olímpic del Parc del Segre a la Seu d’Urgell. | EL PERIÒDIC
Les comarques de l’Alt Pirineu i Aran se situen entre les 10 millors destinacions de l’estat espanyol per a la pràctica del turisme actiu, segons el rànquing elaborat per Trivago, el comparador de preus d’hotels en línia més gran del món en temps real. Així ho va destacar el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que va recordar que aquesta temporada hi haurà a la demarcació de Lleida 234 empreses del sector que oferiran una cinquantena d’activitats de terra, aigua i aire. Aquesta xifra representa un increment d’un 5% respecte a l’oferta de l’inici de la campanya 2014, quan hi havia 223 empreses, i d’un 12% respecte a la de l’any 2013.
 
Segons el Patronat de Turisme, el rànquing establert per Trivago «ratifica el lideratge que des de fa anys mantenen les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida en l’oferta de turisme actiu i esports d’aventura».
La temporada 2014 es va tancar amb la contractació d’uns 625.000 serveis, una xifra que va representar un creixement d’un 5% respecte a l’any anterior. Per a aquesta nova temporada es preveu mantenir l’increment de l’activitat, amb un augment del 6% aproximadament en la contractació de serveis, la qual cosa voldria dir arribar a les 660.000 activitats contractades de terra, d’aire i d’aigua.
 
Trivago.es va seleccionar les 10 millors destinacions per practicar el turisme actiu, tenint en compte tant la varietat de les activitats que s’ofereixen com la facilitat d’allotjament per als turistes. Entre les activitats que es poden practicar a la zona destaquen, entre d’altres, el ràfting, el senderisme amb referències explícites a les rutes del Cinquè Llac, les Rutes als Llacs de Colomers o bé Carros de Foc, i al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, així com també les rutes a cavall.
 
ALTERNATIVES TURÍSTIQUES / Trivago considera que «el Pirineu de Lleida és conegut sobretot pels esports d’hivern, però quan el fred s’acaba i comença el desgel, destinacions com l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, la Cerdanya, el Solsonès o la Val d’Aran ofereixen molt bones alternatives tant per a la primavera com també per a l’estiu, amb activitats de senderisme, BTT o hípica». 
 
També s’assegura que hi ha una destinació de Lleida que destaca en els esports d’aventura i és el Pallars Sobirà, probablement el millor lloc d’Espanya per practicar el ràfting, entre d’altres modalitats com l’hidrospeed de riu i on els més audaços poden practicar també descensos de barrancs o salt de pont.
 
Comparteixen el rànquing amb Lleida les destinacions turístiques d’Astúries, Cadis, Canàries, Cantàbria, Conca, el País Basc, Osca, Galícia i Mallorca. En aquest rànquing no s’estableix una prioritat entre les 10 destinacions classificades, sinó que s’enumeren per ordre alfabètic.
 
El turisme actiu és un dels sectors que més ha crescut a l’estat espanyol durant la darrera dècada. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT