PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Conviure amb la natura

Els escolars d’Escaldes-Engordany replanten per iniciativa del Consell d’Infants quatre arbres a la zona verda del Prat del Roure

Per ESTEFANIA GRACIA

Plantada d’arbres a càrrec dels escolars de la parròquia al jardí del Prat del Roure, ahir.
Plantada d’arbres a càrrec dels escolars de la parròquia al jardí del Prat del Roure, ahir. | TONY LARA
Aprofitant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, els escolars d’Escaldes-Engordany, van fer ahir una plantada d’arbres al jardí més proper del camp de futbol del Prat del Roure. 
I és que a vegades, els més petits, són qui ens donen lliçons més grans, doncs com va afirmar la consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, aquesta ha estat «una iniciativa proposada pel propi Consell d’Infants», doncs els joves van fer arribar una demanda al Comú d’Escaldes informant de que darrerament, a la parròquia s’estaven talant molts arbres. I és que els menuts estaven preocupats per aquest fet, i reclamaven que s’hi posés remei, doncs creuen que cal preservar la natura, «i els arbres en són una part fonamental». 
 
Pons, però, va informar de que aquesta tala es va fer perquè els arbres «eren ja vells i estaven en mal estat, doncs hi havia risc de que caiguessin», « fet que de seguida es va comunicar als joves per pal·liar la preocupació». Així doncs, volent col·laborar amb els nens, el Departament de Medi Ambent, va lliurar una llista d’arbres als infants per a que aquests escollissin quins volien replantar. Els arbres, però, havien de tenir unes característiques concretes, com que les seves fulles no punxessin. I del total, es va acabar escollint quatre arbres de tres famílies diferents.
 
Tot i que Pons va afirmar que per ara, «no tenim plantejat plantar més arbres en altres zones», «sí seguim fent més accions per afavorir el medi ambient». Doncs ahir també es va celebrar un taller de jardineria per ensenyar als infants com plantar i trasplantar diverses plantes. En concret, els joves van treballar ahir amb tomaqueres, doncs cadascun dels participants, va tenir l’oportunitat de replantar-ne una, amb la responsabilitat també de cuidar-la i procurar que aquesta prosperi. Pons va afegir també que hi ha altres projectes en marxa, com el dels horts i el de la nova retolació del camí de les Fonts, que es preveu que s’instal·li a la tardor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT