PUBLICITAT

París, França

Martí trasllada l’evolució del cas BPA a Hollande

El cap de Govern i el Síndic es reuneixen a l’Elisi amb el dirigent francès

Per El Periòdic

El cap de Govern, François Hollande i Vicenç Mateu, ahir, a l’Elisi.
El cap de Govern, François Hollande i Vicenç Mateu, ahir, a l’Elisi. | SFGA
El cap de Govern, Antoni Martí, va viatjar ahir a la capital francesa acompanyat pel Síndic General, Vicenç Mateu, per efectuar la primera trobada institucional que, cada inici de legislatura, es realitza amb el copríncep francès per tal de complir amb l’obligació constitucional de fer-li arribar periòdicament l’actualitat del Principat. 
 
En el transcurs de la reunió desenvolupada al Palau de l’Elisi amb el president de la República Francesa, François Hollande, Martí va traslladar al seu homòleg «les mesures empreses per l’Executiu amb motiu de l’afer BPA», així com «la voluntat de resoldre el cas tan aviat com sigui possible a partir de les solucions que l’Agència de Reestricturació d’Entitats Bancàries consideri més adients». El copríncep va compartir les actuacions del Govern i va transmetre al dirigent «el seu suport i empatia amb el país per haver sabut fer front a una nota de contingut tan dur» com va ser l’emesa el passat mes de març per les autoritats nord-americanes. Martí va aprofitar l’avinentesa per «desmentir polèmiques generades entorn del Principat i recordar-li el seu esperit transformador i reformista, advocant per afavorir el creixement».
 
En un altre ordre de coses, el cap de Govern i Mateu van exposar «la determinació de seguir la línia empresa la darrera legislatura», així com el progrés donat en l’àmbit de la cooperació internacional a partir de la signatura dels convenis de doble imposició (CDI), catalogats per Martí com «la millor via per fer que Andorra prosperi i ampliï relacions amb l’exterior». En aquest sentit, el cap de Govern informava sobre la ratificació de l’acord amb Espanya i les negociacions per assolir l’acord també amb Portugal.
 
Durant l’intercanvi entre homòlegs es va parlar de les relacions entre ambdós països, aprofitant Martí per presentar l’objectiu d’ampliar els vincles econòmics i comercials amb iniciatives com la propera missió econòmica que es desenvoluparà a Tolosa els propers 7 i 8 de juliol, trobada que, tal com va informar Martí, «va ser rebuda de forma molt positiva» per Hollande. La possible visita a Andorra el proper 19 de juny del primer ministre francès, Manuel Valls, servirà per «aprofundir el procés d’obertura econòmica». 
 
Per últim, el copríncep va reafirmar als polítics andorrans el seu suport a les negociacions per tal d’establir imminentment un acord entre Andorra i la Unió Europea. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT