PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arias compleix pronòstics i es penja el bronze als 1.500

Durant bona part de la cursa ocupa la segona plaça, que acaba perdent

Per JOAN JOSEP BLASCO

Martin, en primer terme, i Arias en el carrer de sobre.
Martin, en primer terme, i Arias en el carrer de sobre. | GSSE
és un fondista i va demostrar-ho a la piscina del Laugardalslaug Aquatic Center. En la distància més llarga, els 1.500 metres lliures, va mantenir una regularitat al llarg del més de quart d’hora de cursa per concloure en la tercera posició i penjar-se la medalla de bronze, únic metall que s’adjudica la natació andorrana en aquesta edició dels Jocs dels Petits Estats.
 
Per marques, hi havia un participant que era inasumible superar-lo. Es tracta de Christoph Martin Meier, nedador de Liechtenstein, que es va imposar amb molta superioritat. Va marcar un crono de 15.55,71 minuts, doblant a bona part dels nedadors que eren a la piscina. El darrer classificat, el monegasc Leo Brogialdi, va finalitzar a més de dos minuts (18.00,21).
 
Per darrera hi havia una guerra oberta per pujar al podi. Arias va ocupar la segona plaça durant bona part de la cursa, mantenint la posició fins l’equador de la carrera. Però el xipriota Iacovos Hadjiconstantinou va anar-li retallant distàncies fins mica a mica superar-lo, acabant  segon amb 16.14,05. L’andorrà, pel ritme que portava, tenia la medalla garantida, i es va assegurar el bronze amb una marca de 16.18,50. El podi el tenia del tot controlat, perquè el quart classificat estava lluny. Aquest va ser l’islandès Throestur Bjarnasin (16.32,35).
 
Tot i no estar satisfet amb el temps obtingut, Arias destacava la cursa que havia fet. «El primer era massa potent i al segon l’he intentat aguantar, però als 700 metres ja m’ha costat molt. Als 1.200 ha fet un canvi molt fort i no l’he pogut seguir», indicava el nedador, que afrontava els seus segons Jocs. Amb aquest metall vol reivindicar la seva feina i la dels seus companys i tècnics. «Calia una medalla. Espero que canviï la imatge de la natació a Andorra», demostrant que pugen amb força. Considera que «el nivell dels nedadors en aquests Jocs ha estat al·lucinant», pel que «dona més valor» a la medalla que es penja.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT