PUBLICITAT

Andorra la Vella

Dia per provar noves cares i altres sistemes contra Guinea Equatorial

Koldo confirma que Sonejee serà titular i es convertirà en el primer andorrà en ser centenari

Per Iván Moure

Sonejee (mirant a càmera) entrala gespa del Comunal amb Víctor Rodríguez, ahir en l’entrenament previ.
Sonejee (mirant a càmera) entrala gespa del Comunal amb Víctor Rodríguez, ahir en l’entrenament previ. | TONY LARA
Sense Ilde, Márcio, Pujol, Riera, Emili o Ayala, és evident que la selecció afronta el partit d’aquesta tarda contra Guinea Equatorial sevirà per provar noves cares i també nous conceptes. Es tracta d’un amistós previ al partit oficial del dia 12 davant Xipre, així doncs és el moment ideal per fer experiments. El partit, però, es jugarà a l’Estadi Comunal (16.00 hores) i no al Nacional, a petició dels visitants, que prefereixen la gespa natural.
 
Segons Koldo no hi havia més remei: «Jugar en gespa natural ha estat petició d’ells. M’hagués agradat l’altra opció però preferim això a no jugar». Guinea no ofereix el prototip de joc dels combinats africans, amb futbol directe i de molt contacte. Amb l’argentí a la banqueta, ell mateix va tractar d’explicar com li agrada que juguin els seus pupils: «Busco un joc més similar a l’espanyol. Tractem de jugar sota el model de La Roja, amb un futbol combinatiu i si es pot, preciosista». Una filosofia que ha permès al combinat guineà fer història i acabar quarta –després de perdre per penals en el partit pel tercer lloc–  en la Copa d’Àfrica 2015, que va finalitzar al febrer. Allò va permetre ascendir del 120è lloc al 50è en el rànquing FIFA. Andorra ocupa el 204 d’un total de 209.
 
Koldo, de la seva banda, s’espera davant un equip «amb ritme, que li agrada la possessió i jugar amb velocitat». Fa por l’anàlisi feta, que reforçar afegint: «Serà una selecció desconeguda, però és la quarta millor d’Àfrica i no la podem menysprear».
 
Però com bé es pot deduir fent una ullada a la convocatòria i tal i com va reconèixer el propi seleccionador ahir en la roda de premsa prèvia: «Vull provar jugadors nous i variar en algun moment amb la tàctica4-1-4-1. Però gran part del temps ho farem com sempre, amb la 4-2-3-1, buscant les ajudes als laterals».
 
Qui té la titularitat garantida és Òscar Sonejee. Quan trepitgi la gespa del Comunal farà història i es convertirà en el primer andorrà en arribar als cent partits amb la samarreta tricolor. No serà, no obstant, el seu darrer partit. Koldo compta amb ell tant contra Xipre com la pròxima temporada. En ser un partit reconegut tot i ser amistós, es permeten fer fins a sis canvis i per tant, de la llista de divuit, Koldo ja va avançar que els farà servir a tots els possibles. Un, doncs, es quedarà sense vestir-se de curt.
 
LIMA HO TÉ DIFÍCIL CONTRA XIPRE

Qui ho té complicat és Ildefons Lima, que va haver de caure de la convocatòria per un trencament fibril·lar als isquiotibials que es va fer en la final de la Copa Constitució i del qual encara no s’ha recuperat. Per al dia 12 contra Xipre, segons Koldo, «hi ha una petita esperança que esgotarem», va indicar amb resignació. 
 
GUINEA ‘DEBUTA’ A EUROPA 

Guinea mai ha estat en un Mundial i segons va explicar el seu seleccionador, mai ha sortit de l’Àfrica per jugar, Ni tan sols els amistosos: «Sempre els juguem a casa o en un país proper». Així doncs, venia a Andorra «és tota una experiència per nosaltres», segons va detallar Becker. «Espero un partit igualat. Jo també provaré gent nova, molt jove». Per exemple, el migcampista del Getafe juvenil, David Eliezer Salome o el del Màlaga B, David Eliezer Mario Mendes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT