PUBLICITAT

Reykjavík

Folguera i Da Silva aspiren a penjar-se la medalla d’or

La parella d’Andorra supera Luxemburg en la semifinal per 21-16 i 21-15, assegurant un metall més per a la delegació tricolor en els Jocs

Per #GASS

Geni da Silva i Xavi Folguera en el partit d’ahir davant Luxemburg al Laugardalslaug Aquatic Center.
Geni da Silva i Xavi Folguera en el partit d’ahir davant Luxemburg al Laugardalslaug Aquatic Center. | M. R. / FAV
La delegació andorrana ja té assegurada una medalla més, i serà d’or o plata. En una setmana impecable a nivell de joc, la parella de representants andorrans de vòlei platja, Geni da Silva i Xavi Folguera van obtenir ahir el passi a la final dels Jocs dels Petits Estats després d’imposar-se a Luxemburg en el partit de semifinals. 
 
La quarta victòria que va assolir el duo tricolor va ser més ajustada que en els altres tres enfrontaments que han disputat fins ara. Així ho indiquen els dos parcials del partit, que van ser més ajustats: 21-15 i 21-16. També ho va confirmar Miqui Ripoll, tècnic dels dos jugadors desplaçat amb ells a Islàndia: «Ha estat un partit incòmode. Ens ha costat entrar en el matx. A més a més, hem tingut poc temps per escalfar, comparat amb els altres dies, i això ha fet que ens hagi costat una mica més aconseguir alguns punts». Al final, però, el resultat va ser el mateix que en les darreres ocasions. «Hem tirat d’ofici, hem tingut paciència i hem tret el partit», va afegir Ripoll. 
 
A per l’or

L’objectiu ara és guanyar la final i penjar-se la medalla d’or, segons va indicar Ripoll. Abans d’arribar a Reyjavík, però, la idea era només assolir una medalla, sense importar el color. «L’objectiu era lluitar per aconseguir ser entre els tres primers, però fins que no comença el torneig i no tens les sensacions agafades no et marques un objectiu de veritat», va exposar el tècnic. Ara, amb quatre duels disputats i tots guanyats, Ripoll explica que només hi ha una cosa al cap: «No pensem en el que ja tenim assegurat. En l’únic que ens concentrem és en assolir l’or». Ripoll es va mostrar segur i confiat en què el vòlei platja podrà tornar a Andorra amb una medalla d’or penjada al coll, tot i que va ser respectuós amb el contrincant. 
 
El rival de la final, que es disputa avui a les 14.00h hora andorrana, serà l’altra favorita a l’or, Liechtenstein, que és l’actual campió dels Jocs després de pujar a l’esgraó més alt del podi a Luxemburg, l’any 2013. Els dos jugadors de Liechtenstein van imposar-se en la semifinal a la parella de Xipre per 2-0 en un duel molt ajustat. Els parcials van ser de 22-20 i 21-19. «Els ha costat guanyar-los més que a nosaltres. Sabíem que Liechtenstein, Xipre i Andorra estaríem lluitant per les medalles i que seria qüestió d’estar més ficats en els partits», va argumentar Ripoll. Tot i que els actuals campions ho passessin més malament que Andorra per superar els tercers en discòrdia, que hauran de lluitar pel bronze contra Luxembrug, no han perdut cap partit en el que porten de campionat, igual que han fet Folguera i Da Silva. Per tant, serà un duel d’invictes i dels que més ho han merescut, però un dels dos es quedarà amb la mel als llavis i s’haurà de conformar amb la plata. 
 
Malgrat que encara no han acabat els Jocs dels Petits Estats del 2015, ja es pot confirmar que en aquest esport s’ha millorat el resultat de l’anterior edició dels Jocs, en els quals van assolir un bronze. Andorra sí que pot igualar el resultat de l’any 2011, que es van disputar a Liechtenstein i on es va assolir un or. En aquella ocasió, però, la parella que formava l’equip andorrà era Folguera i Cristian Salvador.
PUBLICITAT
PUBLICITAT