PUBLICITAT

Reykjavík

Sallés es penja l’or i llanos el bronze

Arriba la primera medalla d’or per a la delegació tricolor i Ramos es queda a les portes d’afegir un tercer metall per a Andorra

Per El Periòdic

El seleccionador, Toni Besolí, i Laura Sallés celebren l’or aconseguit en la categoria femenina de -63 exhibint la bandera tricolor, ahir.
El seleccionador, Toni Besolí, i Laura Sallés celebren l’or aconseguit en la categoria femenina de -63 exhibint la bandera tricolor, ahir. | Fandjudo
El judo havia de ser, com l’atletisme, la font principal de les medalles tricolors als Jocs dels Petits d’Islàndia i la competició individual així ho va confirmar ahir. Laura Sallés, la gran basa d’Andorra, va pujar al podi amb un altre convidat inesperat: Iván Llanos.
 
La referència del combinat que encapçala Toni Besolí no només es va penjar un metall sinó que va ser el de més valor: l’or. El primer d’aquest any. I ho va fer en unes condicions duríssimes. Perquè el sorteig de la categoria de menys de 63 quilograms va decidir que la lligueta de tots contra tots –eren cinc participants– enfrontava a l’andorrana amb la defensora del títol, la luxemburguesa Taylor King, en un combat que reeditava la final de Luxemburg 2013. Aquesta vegada, però, Sallés va tenir el control al tatami, va aconseguir un yuko a mig combat i va saber defensar-lo portant al límit les faltes per passivitat –tres–. En els altres tres combats contra Marcon Bezzina (Malta), Regina Biedermann (Liechtenstein) i Hjordis Olafsdottir (Islàndia) va gestionar a la perfecció les forces i les va superar sense gaires problemes.
 
La seva actuació va provocar tots els elogis i més de Besolí: «Tota la pressió es va concentrar en el primer combat i el triomf la va alliberar. Després va jugar les seves bases amb molta intel·ligència. Ja té una edat, està madura, té experiència internacional i si ets bona i treballes  arriba l’or que ha guanyat», va assegurar el seleccionador.
 
L’altra representant en fèmines, Lia Povedano, va viure l’altra cara de la moneda en -70. Debutant, com la resta de la delegació, Va caure d’entrada amb Anja Kaiser (Liechtenstein), després amb Ingunn Sigudardottir, es va imposar a Lynn Mossong (Luxemburg) i va caure per acabar davant Andela Dzakovic (Montenegro), en un combat que si guanyava li donava el bronze. «Li ha pesat ser novell, com a tots, que han perdut per detalls. Però ha fet el que havia de fer».
 
En nois, el bronze de Llanos en -60 va ser el més clamat pel nombrós públic andorrà que hi havia al Laugaból Ármann Gymnastic Hall. Guanyant un combat ja tenia prou i així ho va fer. Va començar amb una derrota contra Tom Schmit amb claredat i a la segona tentativa, contra Dofri Bragason (Islàndia), no va fallar. El rival no va poder fer-li res i ell, després de fer-li un yuko, va arrodonir l’actuació amb un ippon. Amb Yann Siccardi (Mònaco) tenia a tir la plata, però va ser massa rival per a ell. «Estàvem segurs que guanyaríem alguna medalla més que l’esperada de la Laura. Ha sabut jugar les seves cartes, ha lluitat fins el final i això li ha donat el premi», va indicar Besolí.
 
Fabián Ramos, de la seva banda, es va quedar a les portes del bronze. Va començar davant l’experimentat i futur campió Andreas Krassas (Xipre). En la repesca, en un combat de màxima igualtat contra Timo Wenzel (Luxemburg), va caure als instants finals per ippon. Besolí es lamentava: «És una llàstima perquè tenien un nivell similar i podia guanyar qualsevol. Va sortir creu».
 
Per últim, Ivan Garcia també va tenir el bronze a l’abast en la repesca de -73 i Karim Nsir, que segons Besolí «va estar bé en tots els combats» de -90, però va caure als dos.
 
EQUIPS: LIECHTENSTEIN I MONTENEGRO, RIVALS ALS QUARTS DE FINAL 
 
Andorra lluitarà per dos metalls més avui en la competició per equips. En els quarts de final, el masculí, amb Nsir en -100, Garcia en -81 i Llanos o Ramos en -66 s’enfronta a Liechtenstein i en fèmines toca Montenegro, amb Povedano en -70 repetint contra Dzakovic, contra la qual ahir va perdre, i Sallés davant Tanja Bozovic, segona en -57 ahir. En la categoria de 3-52, però cap de les seleccions té representant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT