PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Fira d’art clou els mercats mensuals a Rocacorba

El Comú de Sant Julià de Lòria els organitza per revitalitzar la zona

Per EL PERIÒDIC

Dues dones miren roba en una parada al mercat de Rocacorba, ahir.
Dues dones miren roba en una parada al mercat de Rocacorba, ahir. | ANA / J.D.
una norantena de parades d’articles diversos i restauració van muntar ahir la Fira d’art, un nou mercat de diumenge pensat per revitalitzar el barri de Rocacorba, a Sant Julià de Lòria. Els comerciants, com ja han fet en altres ocasions, van agrair l’ajuda per part del Comú, tot i que van reconèixer que no cal augmentar el nombre de fires perquè l’afluència es veuria molt reduïda, segons informa l’ANA. En aquesta ocasió els infants han participat en els tallers organitzats per l’Escola d’Art, adients amb la temàtica de la fira.

La Fira de l’art ha estat l’últim mercat mensual lauredià a Rocacorba abans de l’estiu, perquè el Comú, com és habitual, reprèn aquest tipus d’esdeveniments a l’octubre, amb la Fira del Roser. Amb tot, el mercat d’ahir no va ser dels que més públic va captar ja que el bon temps i la coincidència amb altres esdeveniments, com la celebració de Corpus Christi, van fer que l’afluència al mercat del carrer Verge de Canòlich minvés, i amb ella, el retorn comercial per als venedors.

Paradistes com Lídia Castanyeda o Adelina Paulos veuen bé que es deixin de fer les fires a l’estiu. «Fer-ho una vegada al mes a Sant Julià està bé, i també parar a l’estiu, perquè la gent marxa a la platja i és quan la majoria de gent té vacances», va explicar Castanyeda. Segons la comerciant, les fires han anat «més o menys bé», sobretot al matí, abans que la gent marxi a dinar. El Comú facilita l’espai, els envelats i les taules, fet que satisfà els comerciants. «Estem contents perquè amb això ens animen a fer la fira», va afegir la firaire. L’artesana va comentar que molts d’ells volten per les fires d’Andorra, però que no surten a l’exterior perquè «per anar a fora necessites ser autònom i aquí l’avantatge que tenim, de moment, és que no ens exigeixen res». Amb tot, Castanyeda va admetre que «és veritat que hi ha hagut menys afluència de gent avui, però han gastat més, perquè no és el mateix a principi de mes que a final de mes».

Des que va començar l’any, un cop al mes es munten les parades, els inflables infantils i les terrasses dels bars de la zona per animar el consum. Amb la temàtica de l’art van sumar-s’hi paradetes de quadres, llibres i, fins i tot, peces de Madagascar, i es van organitzar els tallers artístics per a infants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT