PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’equip femení puja al podi per penjar-se la medalla de bronze

El conjunt torna d’Islàndia amb tres metalls i amb els joves amb l’experiència adquirida de ser a uns Jocs

Per JOAN JOSEP BLASCO

Toni Besolí, Laura Sallés i Lia Povedano després de la competició femenina per equips.
Toni Besolí, Laura Sallés i Lia Povedano després de la competició femenina per equips. | Fandjudo
El conjunt de judo marxa dels Jocs dels Petits Estats amb tres medalles al sarró. Un or i dos bronzes és el balanç. En les dues jornades de competició va haver-hi algun andorrà pujat al podi. Les darreres en fer-ho van ser l’equip femení, que es van adjudicar el bronze. La cita d’Islàndia també ha servit per agafar experiència als joves que formen part del combinat andorrà, que podran aprofitar-la per a les competicions internacionals que afrontin en un futur.
 
El darrer metall del judo nacional l’assolien Laura Sallés i Lia Povedano per equips. En primera instància van superar Montenegro per 2-1. A continuació queien davant Islàndia pel mateix resultat i en la final pel bronze s’imposaven també per 2-1 a Mònaco. «Aconseguir aquesta medalla era una opció i es van donar les condicions per poder-la guanyar», assegura Toni Besolí, director tècnic de la Fandjudo. Aquest metall se suma a l’or de Sallés en -63 quilos i el bronze d’Ivan Llanos en -60 kg. Aquests èxits són «fruit de la bona feina que estem fent, que ens ha d’animar a tots a continuar el camí que hem marcat».
 
Fora de si tornen d’Islàndia amb un metall al coll o no, «estem molt satisfets del rendiment de tots els nostres judokes. Tots han donat la cara en cadascun dels combats». I el balanç que en fa Besolí és més que positiu: «Tres medalles per l’equip tan jove que hem presentat està molt bé». Sallés era l’única que havia estat en altres edicions dels Jocs. Les medalles per a ella no és res que li vingui de nou. Penjar-se l’or «era l’objectiu amb el que anava. Encara li queda molt temps per davant i té uns reptes diferents als de la resta de l’equip. És madura, té molts experiència i amb els anys ha sabut gestionar la pressió». La resta, Llanos, Povedano, Krim Nsir, Ivan Garcia i Fabian Ramos, s’estrenaven en un esdeveniment d’aquest tipus, amb tot el que suposa. «Els ha servit per trencar el gel. Són els seus primers Jocs i la responsabilitat sempre pesa. També aparèixen els nervis per la tensió que hi ha. Pel que han fet han pogut veure que poden assolir els objectius marcats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT