Reykjavík

Un or més de Sanza per acabar

Andorra finalitza amb quatre podis en un esport que esperava guanyar-ne la meitat dels aconseguits

Sanza (004) marca el ritme a l’inici de la prova dels 10.000, ahir.
Sanza (004) marca el ritme a l’inici de la prova dels 10.000, ahir. | GSSE
La darrera jornada d’atletisme als Jocs dels Petits Estats d’Islàndia va deparar una última medalla, ja més o menys esperada, de Marcos Sanza. La bona notícia és que va ser un or que arrodoneix el botí en quatre podis, el doble del que avisaven els pronòstics.

Sanza tenia davant la prova dels 10.000 en la qual defenia el millor registre i per tant era favorit. Clarament. En comparació amb les marques dels rivals, semblava que tan sols l’islandès Kari Steinn podia plantar-li cara però no va aguantar més que sis quilòmetres. Perquè Sanza, igual que dijous en els 5.000, va tirar d’inici i només Steinn va ser capaç de seguir-lo a roda, fins que va haver d’abaixar el ritme superada la mitja cursa. Això va permetre Sanza  arribar sol a la meta i cloure els Jocs del 2015 de la millor manera, amb un segona entorxat.

De la seva banda, Clàudia Guri es va acomiadar de la seva primera participació amb un regust agredolç. Afrontava el triple salt amb dues rivals molt superiors –la islandesa Siguroandóttir, primera, i la xipriota Christofi, segona– i dues més amb les quals havia de lluitar pel bronze. L’andorrana va ser l’única en començar amb un salt de més d’11 metres però va començar amb un ben llarg però nul i això la va marcar ja per tota la competició. Es va quedar en 11,53, marca amb la qual va ser quarta a 42 centímetres del bronze. «Podia lluitar pel bronze però per això havia de ser millor que dues que tenien un nivell similar i no ha competit bé.

Per últim, Mikel de Sà no tenia gaire a fer en la final dels 200 lliures, tret de lluitar contra ell mateix i intentar superar la marca obtinguda en la ronda classificatòria, de 22,85s. Ahir va tornar a ser un dia de fred i vent  i l’andorrà no va poder igualar el temps per només dues centèsimes, tot i que dissabte, segons Abraham Férriz, «no va córrer tan bé». El seu registre, com era previsible, el va deixar en l’última posició dels vuit corredors que hi havien en carrera.

El balanç del director tècnic, després de tot, era de satisfacció. «Fa dos anys vam guanyar tres medalles i aquí havien de ser dues. Al final són quatre i crec que és per estar contents». Les medalles són de Sanza –plata als 5.000 i or als 10.000–, Pep Sansa –bronze als 3.000 obstacles– i d’una Clàudia Guri –bronze en altura–, que debutava en uns Jocs: «No és gens fàcil ser novell i guanyar una medalla. La pressió en uns Jocs dels Petits Estats es nota i per això és fàcil cometre errades, però ella s’ha sobreposat a tot això», va sentenciar Férriz.