PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra cau 0-1 amb Guinea i repetirà la prellista contra Xipre

Òscar Sonejee és titular i es converteix en el primer centenari en la història de la selecció tricolor

Per El Periòdic

Sonejee pressiona un jugador de Guinea en una acció defensiva, dissabte al Comunal.
Sonejee pressiona un jugador de Guinea en una acció defensiva, dissabte al Comunal. | FAF
La selecció nacional va caure per la mínima (0-1) en l’amistós del dissabte passat contra Guinea Equatorial a l’Estadi Comunal  i amb vistes al partit del divendres que ve, a casa contra Xipre, classificatori per a l’Euro del 2016.
 
Va ser un partit que Òscar Sonejee no oblidarà mai, ja que va complir cent partits amb la samarreta tricolor, una fita històrica que cap altra futbolista andorrà ha pogut assolir fins a dia d’avui. El pivot defensiu del Lusitans va formar part de l’onze juntament amb Ferran Pol a la porteria; Adri i Vales al centre de la defensa amb Rubio i Marc Garcia a les bandes; Peppe amb Sonejee al doble pivot; línia de tres per a Cristian Martínez, Víctor Rodríguez i Sergio Moreno; i Sebas Gómez en punta. Sens dubte un onze inèdit que és possible que es repeteixi contra Xipre, ja que almenys la preconvocatòria de 24 jugadors serà la mateixa.  Faltarien Moisés, Lorenzo, Leo Alves, Ludo, José Antonio, i Rebés i Aarón Sánchez, que van poder viure la primera internacionalitat amb l’absoluta. 
 
A aquests divuit s’han d’afegir Emili, Ayala, Maneiro, Pousa, Silveiro i un Ildefons Lima que serà dubte fins a l’últim moment per un trencament fibril·lar als isquiotibials. «Esperarem a última hora per veure si pot jugar. És possible que la llista definitiva la faci pública el dijous i no el dimecres, en funció de si està o no recuperat», va explicar Koldo.
 
GOL MATINER 

Guinea Equatorial va inaugurar el marcador al minut 17 fruit d’una errada de marcatge amb un gol que acabaria sent decisiu en el marcador final. Amb tot, Andorra va saber aturar el joc combinatiu del semifinalista de la darrera Copa d’Àfrica i fins i tot va estirar les línies en busca de l’empat, que a punt va estar d’aconseguir amb una ocasió triple molt clara per a Cristian Martínez i una falta des de la frontal xutada per Moreno que va fer lluir el porter visitant.
La importància del partit, però, radicava per al seleccionador en l’adaptació de les cares noves i alguns retocs en el sistema. Per exemple, veure Peppe al doble pivot o Adri abandonant el lateral dret per tornar a la posició de central que ocupa ara al Marino de Luanco. També el retorn a l’onze d’un Sergio que va ser el guia alhora de construir i el reposicionament de Sebas en la punta d’atac, en una posició que no se’l veia des del partit contra Irlanda fa dues fases de classificació en un dels primer partits de Koldo com a seleccionador.
 
Cal destacar també el debut d’Aaron i Rebés. El primer com a davanter, el segon com a defensa. A poc a poc, aquests dos han d’anar entrant amb més assiduïtat en l’absoluta.
 
Amb tot, Koldo va lamentar la manera de rebre el gol: «Hem combinat bé en uns quants trams del partit i al final hem donat sensació de gol, però em preocupa perdre pilotes amb passades de risc en defensa i també les errades de marcatge en les jugades a pilota aturada com la que ens ha costat el gol». Amb tot, Koldo va avançar: «Contra Xipre es veuran canvis, tot i que no seran gaires perquè ens sentim còmodes amb el que coneixem».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT