PUBLICITAT

Pallars Jussà

Premi Medi Ambient a la ruta ‘El Cinquè Llac’

El Pallars Jussà rep el guardó per una iniciativa de protecció i millora

Per EL PERIÒDIC

Espai del Cinquè Llac a la zona del Pallars Jussà.
Espai del Cinquè Llac a la zona del Pallars Jussà. | CONSELL PALLARS JUSSÀ
L’Associació ‘Marques de Pastor’ ha estat guardonada amb el premi Medi Ambient de la Generalitat 2015, en la categoria, ‘Iniciatives singulars de protecció i millora del medi ambient’, pel desenvolupament de la iniciativa ‘El Cinquè Llac, senderisme responsable al Pirineu de Lleida’. 
 
Segons va informar ahir el Consell Comarcal del Pallars Jussà, el jurat va destacar en la seva valoració, «el projecte d’ecoturisme ‘El Cinquè Llac’, com a resultat d’una col·laboració públic-privada que ha ampliat l’oferta turística de la zona oferint un producte útil fora de temporada i respectuós amb l’entorn». A més, segons va confirmar el consell, el guardó va ser lliurat el passat dia 4 de juny, i va estar compartit amb la Fundació Catalunya La Pedrera per la iniciativa ‘Mon Natura Delta’.
 
‘El Cinquè Llac’ «és una travessa circular de senderisme de mitja muntanya per a tot tipus de públic, que es distribueix en cinc etapes que transcorren pels Pallars i l’Alta Ribagorça i que travessa paratges com el Pla de Corts, la Vall Fosca, la Vall de Manyanet o el Llac de Montcortés», així ho va destacar el Pallars. On també mostrava que a més de la natura, la ruta del Cinquè Llac també fa una incursió en molts elements de la història de la zona que van des de dòlmens prehistòrics, passant per esglésies, ermites, ponts de pedra, bordes, viles closes, entre molts altres. Així doncs, «tot plegat dóna a la ruta molts elements de descoberta de l’entorn i respecte per a natura i tot l’espai que l’envolta».
 
D’altra banda, per segon any consecutiu, una cinquantena d’estudiants de la Universitat NHTV de Breda estan reconstruint parets de pedra seca en un camí de ferradura a la Vall Fosca, el qual forma part del producte turístic de senderisme ‘El Cinquè Llac’. «Acció que ha destacat l’interès dels joves estudiants per aprendre aquesta tècnica de construcció tradicional així com l’entusiasme per conèixer el territori» segons va afirmar el consell. Doncs fins el passat 4 de juny, els estudiants van treballar en la reconstrucció del mur de pedra en sec al camí que connecta els pobles d’Antist amb Castell-estaó, a la Vall Fosca, la part més septentrional del Pallars Jussà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT