PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Laura Fité ensenya als pares l’evolució psicològica dels més petits

La professional va oferir una xerrada a Encamp, ahir

Per Estefania Gracia

Uns infants presenciant un espectacle
Uns infants presenciant un espectacle | Tony Lara
La psicòloga Laura Fité va oferir ahir a Encamp una xerrada sobre el desenvolupament psicològic dels nens de zero a tres anys. En aquesta, la ponent va fer un repàs de les principals etapes i canvis que viuen els petits des que neixen fins a que arriben als tres anys. Tractant tant els canvis físics, com de reflexes o d’aprenentatge. A més, Fité va mostrar els diferents rols dels pares i adults a l’hora d’estimular els petits i fer que aquests creixin mentalment de la millor manera possible. 

Un altre aspecte que la psicòloga va voler mostrar en la conferència va ser la necessitat d’aprendre a entendre les diferents reaccions dels nens, «quan s’enfaden, ploren, criden...» i, sobretot, trobar maneres de respondre a aquestes situacions que «sovint poden tornar-se molestes si no es sap com actuar en aquell moment». Després de la conferència, Fité va deixar el torn de paraula als diversos pares i interessats per a que poguessin expressar les seves inquietuds i poder respondre així a aquestes, intentant fer «una jornada interactiva de gran servei per a tots».
 
Seguint amb les conferències, demà, la Biblioteca d’Encamp ofereix una xerrada literària a càrrec de l’escriptor i periodista Robert Pastor, autor també del llibre ‘Aquí les penjaven’, Premi Principat d’Andorra 2003.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT