PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dauphiné: En la segona etapa es mantenen les distàncies

Purito Rodríguez supera una caiguda a 20 km del final i conclou amb el mateix temps que el pilot

Per JOAN JOSEP BLASCO

El pilot en la segona etapa del Criterium Dauphiné.
El pilot en la segona etapa del Criterium Dauphiné. | Eric Feferberg / AFP
Sense moviments en la segona etapa del Criterium Dauphiné. Joquim Purito Rodríguez (Katusha) va recuperar-se d’una caiguda i no va perdre temps respecte els seus rivals, igual que Rui Costa (Lampre-Merida).
 
La prova francesa tenia un recorregut en el seu segon dia de 173 quilòmetres entre Le Bourget-du-Lac i Villard-des- Dombes. L’escapada de la jornada no va tardar en formar-se per encarar el Col du Chat, de segona categoria. Van avançar-se els francesos Arnaud Courteille (Francaise) i Perrig Quemeneur (Europcar), i l’eritreu Daniel Teklehaimanot (MTN). El pilot no es va immutar a l’atac i aquest trio va arribar a tenir 6,29 minuts d’avantatge. Per darrera, el Cofidis va augmentar el ritme i les distàncies es van anar retallant quan van entrar al relleu el Lampre i el Giant. Després de més de 150 km l’aventura dels tres escapats va concloure quan quedaven només 4 km per arribar a meta.
 
Els equips dels esprinters van començar a preparar l’arribada i aquests agafaven posicions. El més ràpid en els metres finals va ser el francès Nacer Bouhanni (Cofidis), que finalitzava amb un temps de 4.23,46 hores, el mateix que la resta del pilot. Purito va caure a 20 km per al final però es va poder recuperar. El líder continua sent el britànic Peter Kennaugh (Sky), seguit a dos segons per l’italià Sacha Modolo (Lampre-Merida) i Bouhanni, que amb la bonificació de la victòria es posa més a prop del líder. Costa és dissetè i Purito 96è, tots dos a dotze segons. Avui es desenvolupa la tercera etapa. És una contrarrellotge de 24,5 km entre Roanne i Montagny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT