Les altes temperatures i la xafogor afecten el rendiment dels andorrans

Per JOAN JOSEP BLASCO

Pozeg supera Aáez en el partit disputat a Eslovènia.
Pozeg supera Aáez en el partit disputat a Eslovènia. | Ekipa24.si
La forta calor i la xafogor amb la que es va trobar la selecció sub-21 a Ajdovscina va afectar el seu rendiment, que sumat a la qualitat eslovena va comportar a patir una abultada derrota (4-0) en el segon partit de la fase de classificació per l’Europeu.

Els balcànics van mostrar-se dominadors des del primer moment per exercir el seu joc. Després d’un primer avís de Bajric, de seguida va arribar el primer gol local. Sporar realitzava un xut des del vèrtex de l’àrea al pal llarg que supera Silverio. Al 21 arribava el segon. En el servei d’una falta lateral Kastrevec pentinava la pilota al primer pal, enviant la pilota al fons de la porteria. Andorra patia i es va trobar amb el tercer just abans d’arribar a la mitja hora. Silverio treia de la seva porteria, els eslovens en el rebuig agafaven l’esquena de la defensa i Zahovic superava per alt la sortida del porter.

En la segona part el combinat del Principat va mostrar-se millor sobre el terreny de joc. Però no es va estalviar rebre perill en la seva àrea. Nazzaro va sortir al camp al minut 52, però no es va estar massa estona perquè al 63 va veure una primera targeta groga i al 68 la segona, deixant el seu equip amb un jugador menys.  Al 74 en el servei d’un córner l’esfèrica quedava morta i Stankovic ho va tenir fàcil per fer el quart. A 10 minuts per al final Aaron va superar al central i en veure la mitja sortida del porter el va intentar superar per alt, però la pilota no veia porteria.

Després del matx el seleccionador, Justo Ruiz, indicava que els seus jugadors es van veure molt condicinats per la temperatura. «Ha estat inhumà. Els jugadors han patit moltíssim i els costava agafar aire», indicava. També es van trobar amb la superioritat física i tècnica del rival: «Ha estat un partit de xavals contra professionals». I és que la sub-21 té la mitjana d’edat més baixa del que és la categoria. La primera part «ha estat molt condicionada per la forma física. Ells estan acostumats a un ritme alt i tenir el camp ample, imposant molta velocitat i ens ha faltat una mica d’agressivitat». En la represa «hem estat millor i ens hem sabut adaptar».