PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 2.500 euros en braçades per a Bomosa

Sis andorrans nedaran l’Estret de Gibraltar entre el 20 i el 26 de juny per una causa solidària

Per El Periòdic

Els sis nedadors del repte -Tapia, Cerro, Veloso, Riu, Estapé i De Juan-, en un acte amb l’espònsor Superdry.
Els sis nedadors del repte -Tapia, Cerro, Veloso, Riu, Estapé i De Juan-, en un acte amb l’espònsor Superdry. | FACEBOOK
Sis andorrans que es defineixen com uns amants de «l’aigua fresca i salada, les onades i la llibertat del mar» que tenen passió per la natació en aigües obertes tenen un repte entre mans que volen complir entre el 20 i el 26 d’aquest mes. Es tracta de fer la travessa de l’Estret de Gibraltar per una bona causa: ajudar amb més necessitats. 
 
La distància més curta entre Espanya i el Marroc es redueix a uns 15 quilòmetres entre Punta de Oliveros i Punta Cires, però no és l’habitual, ja que aquest és el trajecte que més es veu afectat pels corrents marins. Així doncs, aquest equip andorrà format pels corredors del Club Triatló Serradells Lourdes Estapé, Víctor de Juan, Benito Veloso i Pau Tapia, i per Jordi Cerro, del CT AnyósPark, té previst fer una ruta entre 18 i 22 quilòmetres buscant el mateix destí però sortint des de l’Illa de Tarifa.
 
En cas d’aconseguir el repte, recaptarien uns diners que destinarien a Bomosa, entitat que es dedica a  diferents projectes filantròpics i socials per ajudar a la gent que viu i treballa al Principat. Pero com?
 
Hi ha unes tarifes per als donants que comencen amb un donatiu mínim de 5 euros per 1.000 braçades . Es poden fer també aportacions més altes i els sis nedadors calculen que hauran d’invertir fins a 84.000 braçades –en correspondrien unes 14.000 per cadascú d’ells– que arribarien a proporcionar més de 2.500 euros, sempre i qual l’equip aconsegueixi l’objectiu d’arribar a la meta, envoltats per forts corrents, ràfegues de vent i nombroses embarcacions que creuen la zona. 
 
Aquests diners es destinaran a la protecció dels taurons del Mediterrani a través d’una exposició impulsada per la Fundació Bomosa de figures de taurons a mida real.
PUBLICITAT
PUBLICITAT