PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Exigeixen aturar la llei de les pensions de la funció pública

Els sindicats denuncien falta d’informació sobre les novetats aplicades

Per El Periòdic

Treballadors de l’administració pública atenent al públic.
Treballadors de l’administració pública atenent al públic. | Tony Lara
La Plataforma de Funcionaris torna a fer evident el seu rebuig vers la llei de creació i de regulació del pla de pensions de la funció pública sense entrar, en aquesta ocasió, a expressar la disconformitat amb el contingut del document. 
 
Els sindicats de defensa dels drets dels treballadors de la funció pública van dirigir una missiva amb el nom del cap de Govern, Antoni Martí, com a remitent, sol·licitant l’aturada del desplegament d’aquesta normativa aprovada l’exercici anterior. El motiu: denuncien desinformació prèvia al respecte de les novetats aportades pel document publicat al Butlletí Oficial (BOPA) fa més de mig any i que arrencava en iniciar-se el mes.
 
La norma entrava en vigor el passat 1 de juny i, el dia següent, el secretari d’Estat de Funció Pública, Joan Blasi,enviava als sindicats el model de declaració que cada treballador ha de presentar a Funció Pública sobre l’aportació periòdica que vol fer al pla de pensions. 
 
La plataforma denúncia que aquesta «novetat» que «implica canvis més que substancials en el model de pensions existent fins ara», no ha anat lligada a «una simulació o projecció individual del què pot implicar aquesta aportació en la futura jubilació». Al·leguen que «la demanda no estava acompanyada dels elements necessaris per tal que els treballadors poguessin prendre la seva decisió», el que els porta a dirigir-se directament a Martí per frenar aquesta norma.
 
L’argument de pes en què es fonamenta l’exigència de no perpetrar el nou text legislatiu és la manca d’informació sobre els canvis que els suposarà en un futur. Estimen que «les maneres de procedir no són les correctes ja que no es pot demanar al personal afectat per la llei 23/2014 que es pronunciï sense informar prèviament de les novetats aportades».
 
Creuen que «fins que totes les persones afectades disposin de la informació necessària per prendre una decisió encertada en relació a un aspecte tant important com és la jubilació d’un mateix», s’ha de posar fi al desplegament legislatiu d’aquesta llei que afecta a les pensions de la funció pública.
 
El mateix text enviat al cap de Govern es feia arribar als tres grups parlamentaris amb presència al Consell General. També els síndics han estat informats sobre la discrepància dels treballadors públics al respecte dels procediments governamentals i, així, del «malestar de la Plataforma de Funcionaris «com a representants dels treballadors de l’administració».
 
Els sindicats ja van advertir la setmana passada que per aturar l’aplicació de la llei de pensions «estudiarem totes les possibilitats que tinguem i també ho denunciarem al primer funcionari que es jubili i se li apliqui el nou sistema de pensions», va advertir.
 
La denúncia gira entorn a la nova forma creació dels plans de pensions. El Govern aportarà el mateix import que els funcionaris, fins a un màxim del 3% del seu sou. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT