PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Beal: «Per solucionar-ho haurien de parlar i no anar a la Comissió»

El nou secretari d’Estat d’Esports refusa valorar la proporció del càstig de la FAA a Gómez i Poulet

Per Iván Moure

Beal, en una compareixença a la sala de premsa de l'edifici Administratiu, al novembre passat.
Beal, en una compareixença a la sala de premsa de l'edifici Administratiu, al novembre passat. | Àlex Lara
El nou secretari d’Estat d’Esport, Jordi Beal, té clar que per a ell, la via del «diàleg» és el camí per solucionar el conflicte entre la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) i els corredors i tècnics Kevin Poulet i Carles Gómez, arran d’unes piulades que van fer al Twitter sobre la que consideren una extensa delegació enviada als Jocs Europeus de Bakú (11 delegats i 23 atletes). Allò han acabat amb un càstig exemplar per a ells: desposseir-los de tots els premis en metàl·lic del 2015 i deixar-los fins el pròxim 31 d’octubre sense la possibilitat de ser seleccionats per disputar curses internacionals. Ni Gómez ni Poulet estan d’acord amb aquesta mesura disciplinària, que consideren desproporcionada, i han decidit actuar portant el cas a la Comissió Jurídico Esportiva. 
 
Beal, però, no hauria actuat de la mateixa manera que ells. «És important que parlin entre ells per solucionar-ho, com així els he dit. Cal diàleg i positivisme per resoldre conflictes com aquest, abans que no pas recórrer a la Comissió», va valorar el secretari d’Esports, el qual no va voler mullar-se sobre si el càstig és o no desmesurat d’acord amb el que van fer: «Crec que hem de començar a autoeducar-nos a internet. Una cosa es la privacitat, el que puguis parlar amb un company, i l’altra és el que piules a les xarxes. Poulet i Gómez no han estat prou curosos amb la difusió i repercussió que té un mitjà escrit o unes xarxes socials però a  partir d’aquí, la Federació té la responsabilitat de prendre les decisions que cregui oportunes i tampoc entraré a valorar si el càstig està bé o malament, que jo tampoc tinc un coneixement profund».
 
CONTACTES AMB MARTÍNEZ

Amb tot, Beal va admetre que s’ha interessat per aquest cas des de la distància i que ha tingut contactes amb l’ens federatiu: «Ahir em va trucar Joan Ramon Moya i vaig poder parlar amb Víctor Martínez, així que des del Govern som coneixedors de què està passant. I insisteixo: m’agradaria que poguessin ponderar la situació, parlar-ne i si es pot solucionar, millor. No sé si amb unes disculpes...», va opinar sense saber que Gómez va demanar disculpes públicament, abans de rebre la sanció. 
 
ENTÉN ANAR A LA COMISSIÓ

Amb tot, el secretari d’Esports entén en part la postura dels dos atletes, que tenien plaça reservada per formar part de la delegació dels Jocs Europeus però que arran d’aquest afer i seguint el càstig imposat per la directiva de la FAA, han estat esborrats de la llista: «Suposo que recorren a la Comissió perquè per timings, això els pot solucionar el problema», va apuntar. La cita de Bakú començarà demà amb la inauguració.
 
Gómez havia publicat per twitter: «Como paga el COA... Barra libre, traemos esposa amantes...». I Poulet, que havia reincidit anteriorment, va piular: «11 delegats per 234 atletes?? Portem més delegació externa a la competició que Espanya a l’Europeu de Zurich». Tot això va aixecar la polèmica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT