PUBLICITAT

La Massana

Vallnord reobrirà el telecabina la segona setmana del mes de juliol

El director general confia no haver de posposar la represa de l’activitat i, a l’espera, ofereix avantatges

Per Marisa da Costa

Vista d’una de les cabines, amb el poble de la Massana de fons, al giny que condueix fins a Pal-Arinsal.
Vista d’una de les cabines, amb el poble de la Massana de fons, al giny que condueix fins a Pal-Arinsal. | Àlex Lara
La data encara no ha estat confirmada «de manera totalment exacta» però «tot apunta» a que la reparació de l’avaria que afecta al telecabina de la Massana no estarà enllestida «fins a la segona quinzena de juliol». 
 
El director general de l’estació, Martí Rafel, situa la represa de l’activitat del giny el dia 15 del proper mes «a molt estirar o, com a màxim, la tercera setmana» però no més enllà. De fet, des de la gerència de l’estació s’espera que es recuperi la normalitat abans «perquè s’apropi a les dates que havíem anunciat originalment i que apuntaven a les darreries del de juny». 
 
L’empresa participada al cent per cent per l’òrgan comunal massanenc va decidir, però, recompensa als seus usuaris per l’inesperat incident i els inconvenients que està ocasionant per tal de minimitzar les evidents conseqüències que inevitablement se’n desprèn. Tal com va notificar Rafel, l’àrea de Vallnord va optar per fer una rebaixa del preu «per tal d’adaptar-lo a la situació». Així,  fins que no es recobri la normalitat, el preu ha quedat reduït als 15 euros l’entrada per a la franja d’edat adulta. Per als infants, el cost de les activitats se situa en els 10 euros. 
 
Aquests avantatges es mantindran fins que la cabina no estigui en marxa i malgrat les mesures impulsades per evitar danys colaterals. 
 
Alternatives per pal·Liar l’avaria/ La Massana és conscient de la importància que el telecabina situat al bell mig de la parròquia i que condueix fins al sector de Pal-Arinsal suposa per a mantenir el poble dinàmic; més ara a l’estiu, que per les especificitats característiques del Principat, el poble perd part de l’ambient turístic que en bona mesura genera la instal·lació.
 
Per evitar-ho, i amb la voluntat que els esforços esmerçats a la preparació de la temporada estival –que havia d’engegar-se el primer de maig després d’únicament dues setmanes d’aturada un cop tancat el període hivernal– no hagin estat en va, Vallnord va optar per facilitar una línia regular d’autobusos que, a partir del proper dissabte dia 20, traslladaran als usuaris fins la zona on se situa l’oferta. Segons va epxplicar el director, s’habilitarà «un sistema de transport gratuït des de la Massana fins a la Caubella per a tots els públics: vianants, famílies que vulguin pujar a dinar o passejar, fer activitats... Així com pels bikers; hi haurà remolcs per pujar les bicicletes als circuits». A més a més, el telecadira del Cubil, «que fins ara s’obria puntualment els caps de setmana i durant el mes d’agost», s’obrirà de forma permanent quan el Bike Park estigui obert, condició que no canviarà quan es posi en marxa el telecabina.
 
Malgrat que, ara per ara, «amb l’incident del telecabina la previsió del resultat és una mica incerta i és difícil valorar fins a quin punt ens afectarà o no», Martí Rafel manté l’optimisme i espera que la implicació emprada per normalitzar «aquesta situació excepcional» i «minimitzar els perjudicis a través de la presa de decisions també excepcionals», siguin efectives. Pel moment,  «el retorn dels clients que finalment estan venint, és molt positiu».
 
L’incident es va descobrir ara fa més d’un mes. Tal i com ja va explicar aquest rotatiu aleshores, «es tracta d’una avaria inèdita», segons va expressar el cònsol major de la Massana, David Baró. El desperfecte ocasionat al cable portador i descobert en realitzar-se les periòdiques tasques de manteniment, obligava a fer un canvi de tot l’objecte. Es tracta d’un cable d’una sola peça i més de 60 tones de pes que, a hores d’ara, s’està fabricant a Itàlia i que serà importat en un vehicle especial.
 
En poc més d’un mes, Vallnord espera que tot plegat s’hagi solucionat per oblidar l’obstacle i seguir advocant per assolir els objectius que s’havien imposat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT