PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’Alt Pirineu es presenta per ser Reserva de la Biosfera

La Seu s’encarregarà de liderar la iniciativa, en la qual ja s’està treballant

Per EL PERIÒDIC

Parc Natural de l’Alt Pirineu que optarà a ser Reserva de la Biosfera.
Parc Natural de l’Alt Pirineu que optarà a ser Reserva de la Biosfera. | RÀDIOSEU
Catalunya treballa en l’elaboració d’una candidatura perquè la Unesco reconegui l’Alt Pirineu com a Reserva de la Biosfera. Segons informa RàdioSeu, la proposta neix amb vocació transfronterera, amb l’objectiu final que també s’hi sumin els parcs naturals propers d’Andorra i la Cerdanya francesa. A més, el conseller de Medi Ambient, Josep Maria Pelegrí, ha avançat que no serà un procés ràpid, però s’ha mostrat convençut que és «totalment viable». De moment, la Unesco ja ha ofert la seva col·laboració i la Generalitat compta amb l’experiència prèvia de la declaració al Delta de l’Ebre, «que ha suposat un augment important de la dinamització de la zona».
 
El projecte, concep la Seu com a capital d’aquesta iniciativa, de manera que aquesta haurà de liderar la proposta, tenint en compte també la propera posada en marxa del centre d’informació turístic dels parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró, que també formarien part de la candidatura. 
 
El procés, que ja està en marxa, busca la complicitat d’institucions, entitats i associacions, perquè, segons l’organització, «cal el suport del territori per tirar-la endavant». A més, es preveu que el reconeixement internacional hauria d’aportar «valor afegit» i dinamització econòmica a la zona. A més de que la protecció del territori «pot ser compatible amb la creació d’activitats i la fixació de gent a la muntanya», afirma Pelegrí. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT