PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La pensió contributiva mitja a l’Alt Urgell és de 722,70

Els jubilats de la Vall d’Aran són els més ben retribuïts, amb 843,47 euros al mes

Per EL PERIÒDIC

Vielha, la capital de la comarca de la Vall d’Aran.
Vielha, la capital de la comarca de la Vall d’Aran. | EL PERIÒDIC
Segons un informe que ha publicat l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la pensió contributiva mitjana a l’Alt Urgell és actualment de 722,70 euros. A la Seu d’Urgell, la xifra se situa lleuguerament per damunt de la comarca, amb 744,22 euros mensuals.
En tot cas, les dades de l’Alt Urgell queden per sota de la mitjana catalana, que és de 916 euros, tot i que se situen en el nivell del conjunt de l’Alt Pirineu i Aran. En aquest sentit, la retribució mitjana de les pensions a l’Alt Urgell és major a la de les comarques veïnes de la Cerdanya (707,16 euros) i el Pallars Sobirà (676,42). Les tres comarques, però, estan a més de 20 punts per sota de la referència catalana i es queden entre les zones amb pensions més baixes, juntament amb la Noguera, el Priorat, les Garrigues i la Terra Alta.
 
En canvi, s’apropen més a la mitjana, el Pallars Jussà (751), l’Alta Ribargorça (818) i la Val d’Aran, el territori pirinenc amb millors pensions (843,47 euros). D’altra banda, al Solsonès, la mitjana de jubilació és de 749,37 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT