PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les importacions disminueixen un 4,1% respecte al maig de 2014

Les exportacions del passat mes augmenten en un 19,9%

Per EL PERIÒDIC

Un treballador posant benzina a un client en una estació de servei d’Andorra.
Un treballador posant benzina a un client en una estació de servei d’Andorra. | TONY LARA
Les importacions totals durant el passat mes de maig, van ser per un valor de 77,84 milions d’euros, un 4,1% menys respecte al mes de maig de l’any 2014. Mentre que les exportacions, es van registrar per un valor de 7,51 milions, un 19,9% més respecte al mateix mes de l’any anterior. D’entre les dades mensuals publicades pel Departament d’Estadística, en destaquen les variacions de la farmàcia i perfumeria, que en el passat mes de maig, tenen un augment del 11,3% respecte al mateix període de 2014. També en destaquen les dades del transport, doncs han augmentat un 2,3% respecte el mes de març de l’any anterior.
 
Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han estat per un valor de 1.170,70 milions d’euros, dades que suposen una variació positiva dels 2,4% respecte a l’acumulat del mateix període en l’any 2014. Mentre que les exportacions han estat de 76,83 milions, amb un augment percentual positiu del 4,2%. Durant els cinc primers mesos de l’any 2015, però, les importacions han disminuït un 1% respecte al mateix període de l’any 2014.
Tot i que les partides importades més significatives amb variació percentual positiva són: transport (amb un augment del 20,9%), joieria (amb un 14% més) i electrònica (amb una variació positiva del 5,2%) D’altra banda, disminueixen: l’energia (en un 14,4%) i el sector industrial (amb un 3% menys).
 
Importació de carburants / La importació de carburants durant el passat mes de maig, va ser de 10,26 milions de litres, el que suposa una variació percentual negativa del -6,5% respecte al mes de maig de l’any anterior. La partida de gasolina sense plom, presenta una variació positiva del 2,7%, mentre que el fuel domèstic mostra una variació negativa d’un 24% menys. I en respecte al gasoil locomoció, per aquest passat més de març, s’ha registrat un valor del 3,4% menys que en el mateix període de l’any anterior.
Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 174,82 milions de litres, dades que suposen una variació percentual negativa del 1,1% respecte als 176,77 milions de litres importats durant el mateix període de l’any anterior.
 
I si s’observa l’acumulació dels cinc primers mesos de l’any 2015, es percep que les importacions de carburants presenten una variació del 0,3% més respecte al mateix període del 2014, a causa sobretot de la variació positiva del fuel domèstic, en un 2,1%, i malgrat la tendència negativa de les importacions de la gasolina sense plom, amb un 1,8% menys, i la tendència del gasoil locomoció, que té una variació negativa d’un 0,4%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT