PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

‘D’aigua al Centre Històric d’Andorra la Vella’

La pluja, convidat inesperat i normalment indesitjable, va deslluir la jornada del ‘De Copes’.

Per IVÁN ÁLVAREZ

Durant tot el dia el cel semblava amenaçar en voler descarregar i fer la guitza a la cinquena edició del De Copes al Centre Històric d’Andorra la Vella. I va acabar treient el cap i deslluint la jornada gastronòmica i comercial del casc antic de la capital. Tot i això, el cònsol major, Jordi Minguillón, era optimista, picava l’ullet i esperava que «tot transcorri amb normalitat i podem gaudir de la festa. Davant els imponderables, poca cosa podem fer. Tant si plou com si no, gaudirem del dia i de la festa». Eren els primers compassos de la jornada. Les primeres activitats havien arrencat i els Castellers d’Andorra s’estaven exhibint a la Plaça Rebés sota l’encuriosida mirada dels ciutadans que enregistraven els pilars amb els seus mòbils, dels flaixos que disparaven les càmeres dels turistes i dels altaveus instal·lats que escopien una versió que destrossava un clàssic com Enola Gay dels OMD. 
Poc després va començar la masterclass de cardio box a la Plaça Guillemó i, el líquid convidat, va aigualir les activitats fins el punt de veure’s obligades a aturar-se temporalment. La masterclass de Sumba, els espectacles de música i dansa d’algunes botigues i el Gran Show de la botiga Oxlana, que esdevenia un dels reclams de la jornada , van poder continuar la seva activitat un cop superat el xàfec. La fotografia estranya es va viure a l’inici de la festa. A la zona de Príncep Benlloch, es barrejaven mojitos, balls populars i la circulació normal dels vehicles que va provocar la incomoditat d’alguns ciutadans i alguns comerciants de la zona. Una dependenta d’una cafeteria assegurava que «no entenc perquè no tallen el carrer en un dia com avui, quan si ho fan quan hi ha una cursa infantil. Només ho fan des de Pyrénées en direcció a Escaldes». Una altre noia que treballa a una sabateria afegia que «s’hauria de tallar el carrer al trànsit el temps que durés les activitats. El carrer tancat potenciaria el comerç i no costa res provar-ho l’any que ve». Un responsable d’un altre negoci deia que «em sembla surrealista, la veritat. Gent al carrer esquivant cotxes mentre a la tarima ballen. No sé, no costava res tancar el carrer». Un altre treballador surt al pas i resol tots els dubtes: «A les vuit tallen el carrer, tranquils». La cara d’incredulitat dels companys el va obligar a respondre: «Que sí, que es talla a les vuit. No us queixeu tant». 
Jordi Minguillón va treure ferro a aquesta incomoditat i va afirmar: «En el moment que es fa una desfilada ja esta talla el carrer, amb agents de seguretat davant i darrera. No hi ha problema. Els carrers que es tallen són els que s’ha de tallar, s’ha organitzat tot molt bé i, en general, la gent està molt contenta». El cònsol major va valorar molt positivament l’edició del De Copes i va explicar que «ha estat un gran encert i un dia així rellança el Centre Històric a un gran nivell». 
La cinquena entrega de la festa va reunir un total de 75 establiments –36 comerços i 29 restaurants– i que van oferir i presentar activitats adreçades als clients i visitants, des de les set de la tarda fins a la mitjanit, amb l’impasse obligat per la pluja. En aquest sentit, Minguillón va afegir que «a darrera hora, fins i tot, s’han afegit més establiments i no els hem pogut incloure en el programa. He parlat amb alguns propietaris i m’han dit que tenen les reserves plenes».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT