PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra busca la seva ocasió

Lima es recupera de la lesió i entra en la convocatòria, tot i que no jugarà el partit sencer, mentre que els descartats de la llista són Silverio, Emili, Maneiro, Pousa, Leo, Sebas i Ludo

Per JOAN JOSEP BLASCO

| Tony Lara
Poques són les ocasions en què Andorra té l’oportunitat de puntuar. Però davant rivals que no són punters, aquestes creixen sempre i quan no es cometin errades i tot surti a la perfecció. Fa més de 10 anys que aquests elements no es reuneixen en un mateix partit oficial, el que porta que es finalitzin les darreres fases de classificació amb zero punts. Xipre és un conjunt superior al del Principat. Només cal veure els clubs de procedència dels seus jugadors, però no es tracta de cap gran selecció, pel que els andorrans volen aprofitar el factor camp per trencar d’una vegada per totes totes estadístiques pretèrites. Avui té una nova oportunitat per intentar puntuar de nou.
 
En el partit de la primera volta la selecció va sortir escaldada de Nicosia. No només pel marcador final, sinó per la superioritat que va mostrar el rival. Andorra es va veure del tot superada, sense trobar solucions per frenar qui tenia al davant. «L’últim enfrontament va ser un 5-0. Ho hem de tenir molt present», assegura el tècnic andorrà, Koldo Álvarez, que deixa fora de la convocatòria a Victor Silverio, Emili Garcia, David Maneiro, Cristopher Pousa, Leo Alves, Sebastià Gómez i Ludovic Clemente. Tots ells causen baixa per decisió tècnica, ja que l’entrenador valora que hi ha altres futbolistes que estan millor i que li serveixen més per afrontar el matx amb el plantejament que té al cap. Qui sí que és en la llista és Ildefons Lima, ja recuperat de la lesió, però que no jugarà tot el partit: «No està per jugar els noranta minuts però podrà aportar».
 
Amb la temporada finalitzada, la capacitat dels futbolistes és limitada per l’exigència de tota una campanya a les seves cames. «Hi ha jugadors nostres que van acabar fa un mes i la preparació és la que és», indica. És una circumstància amb la que han de conviure per les dates. El que té clar és que no s’han de seguir produint errades si es vol treure quelcom positiu del partit. «S’ha de mantenir la concentració i estar molts atents a pilota aturada», perquè ja en l’anada els xipriotes van fer mal en aquest aspecte. Un altre tema a solucionar és frenar la velocitat dels jugadors que tenen al davant: «Hem de saber aturar les seves transicions defensa-atac».
 
Sonejee continua sumant

En l’amistós de la setmana passada contra Guinea Equatorial Òscar Sonejee es va convertir en centenari. És el primer jugador andorrà que aconsegueix arribar a les tres xifres portant la samarreta de la selecció. També és una xifra que pocs jugadors de qualsevol país arriben a aconseguir-la. Contra Xipre té l’oportunitat de sumar la 101. Koldo destaca que arribar a aquest número «fa créixer a aquesta federació i és quelcom realment important que tots hauríem de valorar».
El jugador vol deixar enrera les commemoracions i els reconeixements que va tenir i centrar-se únicament en aquest enfrontament. Ressalta que és un «partit importantíssim per a nosaltres», per provar de sumar, tot i que «a l’anada van ser molt superiors». Destaca que Xipre «té opcions d’entrar entre els tres primers» del grup B i avisa de la perillositat que presenta: «És un equip amb molta velocitat, amb jugadors ofensius molt desequilibrants. Si som capaços de parar-ho tindrem moltes opcions».
 
Seriositat visitant

Xipre no és cap selecció puntera a nivell continental. Per aquest motiu el seu tècnic, Charalambos Christodoulou, subratlla que «per a Xipre no hi ha partits fàcils», pel que es prenen aquest matx amb la màxima seriositat. Els punts en joc són els mateixos que en qualsevol altra jornada i de cara al tram final de la fase «és important guanyar per estar més preparats pels partits de setembre i octubre». Del rival que tindrà al davant no se’n refia perquè «tot i que encara no han sumat punts, els he vist jugar i poden fer-ho en aquesta fase».
 
Christodoulou destaca que la gespa artificial de l’Estadi Nacional pot ser un handicap: «No estem habituats a jugar en un camp com aquest. Ens haurem d’adaptar». Per aconseguir-ho, en la darrera setmana s’han exercitat en una superfície similar. D’Andorra destaca que «és millor en els partits de casa que com a visitant» i que « té una manera específica de jugar i no crec que la canviï», pel que no espera que siguin ofensius. Però del que més està preocupat és dels seus: «El més important per a nosaltres és el nostre joc. Com decidim jugar». No vol cap relaxació. «Si volem guanyar hem de ser durs» i «hem de jugar amb molta disciplina».
 
Per la seva part Konstantinos Makridis, migcampista del combinat xipriota, destaca que «és un partit molt important per a nosaltres. Volem guanyar i hem d’esforçar-nos molt per aconseguir l’objectiu». Deixa enrera el 5-0 obtingut mesos enrera, ja que aquest duel a l’Estadi Nacional «serà més complicat que el de Nicosia del passat mes de novembre. El camp és diferent del que estem habituats a jugar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT