PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grandvalira aspira a tenir quatre Copes del Món del 2017 al 2019

Serien una masculina el primer any, dues de dones al 2018 i l’últim, les finals i una més

Per El Periòdic

Coma (dreta), amb el president de la FIS, Kasper, Raméntol i la secretària general, Lewis, al congrès de Varna.
Coma (dreta), amb el president de la FIS, Kasper, Raméntol i la secretària general, Lewis, al congrès de Varna. | FAE
La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i Grandvalira van treure tot el suc possible al congrés de la homòloga internacional (FIS) celebrat fa uns dies a la localitat búlgara de Varna. Les reunions mantingudes amb els màxims responsables van servir per visionar un futur en el qual Andorra estarà ben lligada a nivell organitzatiu al Circ Blanc.
 
Ja és sabut que la pròxima campanya hi haurà una supercombinada i un supergegant a la pista Àliga, però hi ha diversos plans de futur més que la delegació tricolor es va encarregar de tramitar per escrit. Així doncs, l’11 i 12 de març del 2017 s’espera una altra cita de Copa del Món en la categoria masculina, amb disciplines encara per concretar. Una segona opció en el calendari passaria a ser el 9 i 10 de març del 2018 amb dues proves tècniques de dones a la pista Avet de Soldeu. Com ja se sap, també és candidata oficial per acollir les finals del 2019 amb Lenzerheide (Suïssa) i Méribel (França) com a rivals i aquell mateix any també ha sorgit l’oportunitat d’acollir el 8 i 9 de març dues proves tècniques més a les quals també aspiren a tenir Jasna (Eslovàquia) i Ofterwchwang (Alemanya).
 
COMPROMÍS FIXE PER A CADA TRES ANYS 

No hi ha dubte de que el pròxim lustre Grandvalira anirà a més com a referència en el món del Circ Blanc però per si això era poc, l’entitat que presideix Albert Coma també tenia previst aconseguir un contracte per escrit al qual la FIS es compromet a que Andorra estigui en el màxim calendari internacional amb regularitat. La demanda ha estat feta per garantir la presència com a mínim una vegada cada tres anys. Hi ha confiança en que tot allò demanat qualli, amb l’aval de la bona tasca feta en el passat, sobretot a Soldeu 2012, i recolzada amb l’última doble de Copa d’Europa que la comissió va catalogar a Varna d’excel·lent fins el punt de considerar-les de qualitat de Copa del Món. Els contres d’aquesta macrodemanda és que hi ha massa candidates per a les proves que es poden fer, per tant poden escapar-se una, com a molt dues.
 
POSADA AL DIA PER AL 2016

El Tarter està ara en obres a la nova pista Àliga per acabar d’adaptar-la a la supercombinada i el supergegant de l’any que ve i la pròxima visita prevista de la FIS, que no fa ni un mes que va venir per última vegada a parlar principalment de la seguretat, està prevista per al pròxim 9 de juliol. vindrà l’equip de producció audiovisual que s’encarregarà de la transmissió en directe per establir les localitzacions en pista i ordenar tot el pla d’emissió previst amb una forta cobertura a les televisions internacionals. 
 
Cal recordar que la competició d’aquesta edició compta amb la complexitat de la transmissió de la cursa en dues pistes diferents. Una de les dades destacables de retorn pel que fa les audiències del 2012 són els més de 75 milions de telespectadors que van seguir les proves i ja a finals de setembre, es segellarà el compromís d’organitzar la Copa del Món 2016 per escrit.
 
EL QUILÒMETRE LLANÇAT TÉ DATA

D’altra banda, també s’han confirmat les dates dels la Copa del Món de quilòmetre llançat, que tindrà dues proves seguides després de l’èxit dels Mundials del curs ja finalitzat: una el 10 i 11 de març i l’altra els dos dies següents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT