PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més desnivell a la Ronda dels Cims

L’Andorra Ultra Trail Vallnord compta amb 2.369 inscrits i espera superar els 2.600 corredors

Per JOAN JOSEP BLASCO

Un dels corredors de l’edició de l’any passat realitzant una ascensió.
Un dels corredors de l’edició de l’any passat realitzant una ascensió. | Àlex Lara
Tot està preparat per a una nova edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord. Del 25 al 28 de juny les muntanyes del país s’ompliran de corredors amb reptes personals a assolir. Uns pocs sortiran a guanyar, mentre que la gran majoria es volen convertir en finishers per complir de forma exitosa amb allò que porten preparant-se durant temps. L’aparador natural del Principat torna a ser protagonista.
 
Es presenten novetats en els recorreguts. La gran estrella de l’esdeveniment, la Ronda dels Cims, manté el traçat de 170 quilòmetres, però amplia el desnivell respecte al que estava inicialment programat, passant de 13.000 a 13.500 metres. El motiu no és altre que tenir l’oportunitat de gaudir dels paisatges en dues carenes, la de la cresta del cap d’Ovella que va al port de Cabús, i del pic Negre a Perafita. La resta de proves també tindran variacions en aquest sentit.
 
Són 2.369 els inscrits fins ara, per un total de 39 països. Els organitzadors esperen superar els 2.600 corredors. Aquestes xifres són molts superiors als 657 del 2009, i també està per sobre de la darrera edició, amb 2.482. Els espanyols són qui tenen més presència, amb 913 corredors fins el moment. després els segueixen els francesos (617) i andorrans (604). molt lluny són portuguesos (30), italians (23) i britànics (21). Com a fet característic hi ha també un nepalí. El que no es planteja és que la prova es massifiqui més en un futur. «No podem perdre el caràcter familiar», assegura Gerard Martínez, organitzador de la cursa, perquè «estem molt centrats en la qualitat del servei als corredors». Es tracta d’un «esdeveniment va més enllà d’una prova esportiva. El que hem volgut és que sigui una festa popular i carregar-la d’emoció».
 
Martínez també destaca que l’any passat en la Ronda dels Cims un 58% dels corredors van ser finishers, que és «un percentatge molt alt». De fet, en totes les curses de l’Andorra Ultra Trail Vallnord el tant per cent ha anat pujant cada any. En aquesta edició el Centre Nacional de Recerca Científica de França realitzarà un estudi al corredors per conèixer l’impacte metabòlic de l’esforç realitzat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT