PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gran participació en l’arrossada del Dia d’Escaldes

Martí mostra voluntat de baixar el temps necessari per tenir la nacionalitat

Per EL PERIÒDIC

Arrossada per celebrar el 37e aniversari.
Arrossada per celebrar el 37e aniversari. | ANA / J. D.
Per celebrar el 37è aniversari de la creació d’Escaldes-Engordany, es van fer ahir diverses activats, una d’elles va ser l’arrossada popular, on es van donar unes 2.000 racions. Abans, però, com és habitual, es va celebrar el ball de l’Esbart Santa Anna, al mateix Parc de la Mola. I aquest any, la diada va coincidir amb primera fira gastronòmica celebrada a la parròquia. Pel que fa a aquesta, la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, va fer una valoració positiva: «era una mica de prova, però la gent la rebut amb bona acceptació i ha servit d’alicient per a traslladar part de la festa a la plaça Coprínceps».
 
 D’altra banda, el cap de Govern, Toni Martí,va aprofitar la celebració del Dia de la parròquia per afirmar que «hi ha una voluntat, sense presses però també sense pauses d’anar baixant» el temps necessari per adquirir la nacionalitat per naturalització. Doncs Martí va reconèixer que «són processos que necessiten el seu temps», tot i que es va mostrar convençut que «de la mateixa manera que va passar als vint, passarà als quinze». 
 
Tot i això, Martí va lligar la qüestió al fet que «més enllà d’això, el passaport, que evidentment els andorrans ens estimem, hem de fer que serveixi per buscar feina fora d’Andorra». En aquest sentit, Martí va recordar que la voluntat del Govern és que l’acord d’associació serveixi per millorar els drets laborals dels andorrans en l’espai comú europeu. 
 
A més, Martí va recordar que «hi ha un gran repte» de política exterior per aconseguir negociar l’acord d’associació amb la UE en favor dels andorrans, «i en particular dels joves». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT