PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

198 participants s’apleguen a la caminada ‘El Tomb lauredià’

La primera edició de la iniciativa ha comptat amb tres circuits, de quatre, vuit i setze quilòmetres

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la caminada popular ’El Tomb Lauredià’, a Aixirivall.
Un moment de la caminada popular ’El Tomb Lauredià’, a Aixirivall. | ANA / J. D.
Gairebé 200 participants es van aplegar dissabte als camins de Sant Julià per realitzar la caminada popular ‘El Tomb lauredià’. El recorregut va constar de tres circuits; de quatre, vuit i setze quilòmetres. Els trams, amb sortida des del centre de la parròquia, van passar per llocs com Auvinyà, Aixirivall, Nagol, el coll de la Tàpia, o el coll de Jou. En total, uns 80 participants van recórrer les curses curta i mitja, mentre que uns 40 van decidir fer la llarga.
 
El recorregut més llarg, va comptar amb un desnivell positiu acumulat de 850 metres, però això no va impedir que famílies aficionades al senderisme el fessin a un ritme més planer, podent visitar així amb més calma alguns dels indrets del tram, com les esglésies de Sant Romà d’Auvinyà, la d’Aixirivall o Sant Serni i Sant Martí de Nagol. Una de les participants, Pilar Capdevila, va lamentar, però, el fang que es va generar amb les pluges de la matinada. Tot i que es va mostrar molt satisfeta d’haver-se proposat completar un tomb a tot Sant Julià per camins que ja coneixia de manera separada. Capdevila, també va agrair que ho haguessin «enfocat com una marxa popular». Però per realitzar el recorregut llarg, els participants van haver de sortir a les vuit del matí per poder fer tot el circuit i completar els setze quilòmetres. Alguns, fins i tot, van aprofitar per fer-ho corrent «per preparar altres curses», com va explicar Sergi Bardia, l’encarregat de l’avituallament d’Aixirivall. 
 
Més tard, a les deu del matí, van sortir els participants de la caminada de nivell mitjà, la de vuit quilòmetres, que es va limitar a la part est del recorregut, pel vessant del solà. Aquest, va ser el circuit amb més participants, amb un «bon ambient i molts riures», segons els propis caminants. 
 
I pel que fa al recorregut curt, de quatre quilòmetres, es va fer una pujada i baixada a Aixirivall. Un altre dels participants, David Borràs, que va fer el circuit llarg i va coincidir amb l’avituallament, va assegurar que els recorreguts «no són difícils, però s’ha d’anar a poc a poc i bona lletra»,a més es va marcar les tretze hores com a límit per acabar.
 
D’altra banda, els organitzadors van destacar el fet que ‘El Tomblauredià’ fos accessible per tothom, «adults i infants, la qual cosa explica l’alta participació». A més, aquests també van destacat que l’objectiu de la caminada no va ser fer competició, sinó més aviat «aprofitar per compartir les visites amb els amics i la família i conèixer les zones altes al voltant del nucli urbà». Tot i que alguns participants van lamentar el fang, també van agrair a l’organització la bona atenció i senyalització dels trams. I amb la gran participació, els membres de l’organització es van mostrar convençuts que la iniciativa tindrà més edicions futures a la parròquia. A més, després de les curses, es va celebrar un dinar popular pels participants i acompanyants.
 
La caminada va estar organitzada pel Comú de Sant Julià i la societat gestora del Centre esportiu Sasectur. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT