Regnier i Ravanel vencen a la Maxiavalanche

Els corredors francesos van dominar aquesta edició, que serveix com a test dels Campionats del Món de la Massana del setembre

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els corredors, en els primers metres de la sortida d’una de les mànegues.
Els corredors, en els primers metres de la sortida d’una de les mànegues. | Vallnord
Els corredors es van haver d’exprimir en la jornada final de la Maxiavalanche, a causa de la pluja caiguda la nit anterior, que complicava alguna de les parts del traçat entre el pic del Cubil i la Massana, amb sis quilòmetres i 1.000 metres de desnivell. Les classificatòries van marcar el podi final, ja que els que van obtenir els millors temps el dia anterior van acabar sent els guanyadors. Els francesos Bryan Regnier i Cecile Ravanel van ser els campions. El domini gal al Vallnord Bike Park va ser total en aquesta edició.

Durant la jornada va haver-hi pluja intermitent que va fer que el traçat fos més exigent. En categoria masculina de l’Europ Cup es va imposar Regnier amb 469 punts. En el primer descens va marcar el segon millor crono (19.07,298 minuts), mentre que en el segon va ser el més ràpid (19.02,846). El podi el van completar els gals Dimitri Tordo (404) i Cédric Ravanel (304), aquest darrer menbre del Team Commençal Vallnord. El resident català Roger González va concloure setè (252) i l’andorrà Guillem Casal 37è amb 121. En fèmines Ravanel va ser molt superior a la resta de corredores. Va marcar el millor crono, amb diferència, en les dues mànegues (23.18 i 23.52), per fer-se amb la victòria amb un total de 504 punts. El segon lloc va ser per a la també francesa Emilie Serre (434), i el tercer per a la catalana Janet Puiggrós (374).

Aquesta edició de la Maxiavalanche, igual que la Copa Catalana de descens que es va disputar el mes passat, va ser utilitzada com a test de cara als Campionats del Món de BTT i trial que se celebraran la primera setmana de setembre. El cònsol major de la Massana, David Baró, destacava que «ens ha servit per validar molts dels sistemes que estem implementant a nivell organitzatiu de cara els Mundials», remarcant també que «totes les millores tècniques que hem dut a terme, com ara els nous porta bicis dels telecadires que dupliquen la capacitat i el transport alternatiu al Telecabina de la Massana, estan funcionant i rebent una molt bona resposta».