PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marc Ramon guanya amb el ‘Rats on fire’ el Trofeu Comte de Godó

Marcel Lescano conclou a Barcelona en la tercera posició de la classe ORC 2

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els regatistes andorrans posen junts després de la regata.
Els regatistes andorrans posen junts després de la regata. | FAV
El Trofeu Comte de Godó va tenir una destacada participació andorrana. Hi havia sis regatistes de casa nostra i dos d’ells van acabar pujant al podi. Marc Ramon aconseguia guanyar, mentre que Marcel Lescano era tercer. Aquesta edició va estar caracteritzada per la competitivitat de les embarcacions que hi havia en aigües de Barcelona, ja que moltes d’elles a final de mes competiran a la capital catalana en el Campionat del Món d’ORC.
 
Ramon, a bord del Rats on Fire, sortia com a favorit per adjudicar-se la classe ORC 0. Va viure un intens duel durant els tres dies de competició amb el Xio, de bandera nord-americana i tripulació italiana. Tots dos acabaven empatats a 10 punts, però el triomf final va ser pel Rats on fire perquè va sumar més triomfs parcials. En va acumular quatre. «Ha estat memorable. Partíem com a favorits però els TP52 imposen molt, són més grans i molt lleugers, com a Fórmules 1, mentre que nosaltres som un Rolls Royce. Ha estat complicat però al final ens hem emportat el títol i n’estem molt orgullosos. La veritat és que l’equip és formidable. Hem acabat empatats a punts, això ho diu tot de com ha sigut el campionat», indicava Ramon.
 
Lescano, formant part de la tripulació de L’Immens, va concloure en la tercera posició en ORC 2. Finalitzava amb 13,5 punts, només mig per darrera del segon classificat, el Three sisters de la República Txeca. El nord-americà Extreme Ways va ser el campió amb 8. Òscar i David Ramon, Carles Morató i Robert Lao competien amb el Fanytas en ORC 3. Van concloure novens amb 50. Es va imposar l’Airlan Aermec amb 9.
PUBLICITAT
PUBLICITAT