PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Universitat d’Andorra pretén introduir matèries en anglès

El nou rector de l'UdA, Miquel Nicolau, va exposar els objectius més immediats de la institució

Per IVÁN ÁLVAREZ

Miquel Nicolau, rector de la Universitat d'Andorra
Miquel Nicolau, rector de la Universitat d'Andorra | Tony Lara
Escollit per unanimitat pel Consell Universitari de l’UdA, Miquel Nicolau va agafar, el passat 21 de maig, el relleu de Daniel Bastida com a nou rector de l’ens. Fins ara adjunt a la rectoria, el nomanament de Nicolau ha esdevingut el pas lògic de cara a la consolidació dels projectes endegats des de fa uns anys i a la línia continuista que es pretenia aplicar a la política de la Universitat. En aquest sentit, el nou rector va repassar els gairebé 27 anys d’història de l’UdA i va assegurar que «hi ha hagut un canvi de rector, però no significa un canvi de plantejament. Cal seguir endavant perquè el projecte està totalment consolidat». La intenció de Nicolau és potenciar les diferents propostes que ja es troben sobre la taula, aprofundir i fer un pas endavant en algunes àrees, i entre els seus projectes destaca donar-li més pes a l’anglès. Segons el rector, la Universitat, durant tota la seva trajectòria, sempre s’ha  caracteritzat per tancar el pressupost en equilibri i que mai s’ha endegat cap projecte que pugui hipotecar el seu futur i es va comprometre a seguir aquesta línia.
 
El gran repte per a la rectoria és la captació d’alumnat internacional. Fer un pas endavant en aquest aspecte per tal de «fer sostenibles els projectes els quals invertim en continguts» i per tal efecte es va iniciar un pla multilingüe per anar incorporant l’anglès com a llengua vehicular a partir del tercer curs. Nicolau va sostenir que per al curs acadèmic 2016-2017 els estudiants d’aquest nivell tindran ja una assignatura obligatòria en anglès, fet que pot afavorir l’arribada d’estudiants d’altres països i també la mobilitat dels joves andorrans, així com continuar la formació a l’estranger en un altre semestre. Al voltant d’això, el rector va reconèixer que si cristal·litzen les converses obertes al voltant de l’acord d’associació amb la Unió Europea, aquest fet hauria de facilitar els intercanvis i podria permetre a l’UdA entrar en el programa Erasmus. Nicolau va afegir que s’està acabant d’elaborar un estudi per determinar quines formacions poden ser útils per a Andorra i alhora ser «prou atractives» per captar l’atenció d’estudiants i professionals internacionals. A més, el rector va apuntar que el 25 de setembre es durà a terme una experiència pràctica per facilitar el procediment d’implantació de l’anglès a la Universitat, l’English Day,  on es farà servir aquest idioma durant tota la jornada. Seguint amb la línia iniciada amb les jornades tècniques de turisme de muntanya, es volen oferir «formacions específiques amb visió internacional». Per al curs 2016-2017 va indicar que hi haurà alguna formació relacionada amb el turisme de muntanya i després de la incorporació de l’UdA al Master Miró es podria aprofitar algun contingut de turisme cultural per a futures formacions.
 
Finalment, el rector va mostrar-se molt satisfet pel nombre de preinscripcions que s’estan registrant fins ara. Tot i que la darrera data per fer-les a les titulacions de l’UdA és el mes de setembre, Nicolau, va afirmar que «de moment estem un 5% per sobre de les que es van fer l’any passat i això fa preveure que les matrícules siguin similars o més que el curs 2014-2015. Estem pràcticament al màxim del màxim de preinscripcions».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT