PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La sub-21 busca sumar els primers punts amb Lituània

En la tercera jornada de la competició juga el primer partit com a local

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marc Rebés prova de frenar un jugador eslovè.
Marc Rebés prova de frenar un jugador eslovè. | Ekipa24.si
La selecció sub-21 està completant el calendari més ràpid que ningú. Mentre que hi ha conjunts que encara no han ni començat la competició, el conjunt dirigit per Justo Ruiz afronta avui el seu tercer, el primer que juga com a local. S’enfronta contra Lituània a l’Estadi Comunal (18.00 hores). Puntuar torna a ser l’objectiu. 
 
En els dos enfrontaments anteriors va sumar derrotes ben diferenciades. En l’estrena perdia davant Irlanda (1-0) mostrant una bona imatge, mentre que el segon va caure amb Eslovènia de forma clara per 4-0. Aquest partit en terres balcàniques «va ser una mostra de la realitat que tenim. El rival va demostrar que està en un altre nivell en tots els aspectes», admet Ruiz, que espera que el fet de jugar com a local serveixi per «ser més competitius i fer-nos valer. Guanyar-nos a casa ha de ser més complicat que a fora».
 
Davant tindrà un conjunt lituà que presentarà força complicacions. «Físicament és un equip dur, tècnicament més que correcte i tàcticament utilitza un sistema 4-1-4-1. Els agrada sortir elaborant jugada amb la pilota des del darrera i en estratègia ens pot posar en problemes, com tots els equips», defineix l’entrenador. I és sobretot en aquestes jugades a pilota aturada, on el contrari pot tirar de la pissarra, on demana especial atenció als seus jugadors: «Ens falta físic a l’hora de defensar. Hem de tenir més presència i experiència, que cada jugador sigui responsable d’assumir la seva marca».
 
El plantejament que exerciran els andorrans serà similar al d’altres partits, tenint en compte la superioritat que presenta el rival. «Hem de sortir a estar ben junts i sentir-nos còmodes defensant, no cometre errades i que no ens creïn ocasions des del començament. També provarem de tenir la pilota, combinar i buscar alguna arribada», i depenent com vagi el desenvolupament del matx no descarta «ser més valents i arriscar» per poder sumar punts per primera vegada en aquesta fase de classificació per l’Europeu.
PUBLICITAT
PUBLICITAT