PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El primer ministre francès visitarà el Principat el proper 19 de juny

El CDI amb el país veí entrarà en vigor el primer de juliol

Per El Periòdic

Antoni Martí i Manel Valls, durant la visita del cap de Govern a París, el passat més de febrer.
Antoni Martí i Manel Valls, durant la visita del cap de Govern a París, el passat més de febrer. | SFGA
La visita oficial per part del primer ministre francès al Principat ja té data: Manel Valls serà la primera persona amb el seu càrrec que es traslladarà a Andorra, el proper 19 de juny. El primer acte en l’agenda de Valls és la trobada amb el cap de Govern, Antoni Martí. Posteriorment, les delegacions que encapçalen cadascun dels dirigents mantindran una reunió a l’edifici administratiu del Govern. La jornada de Valls es tancarà amb la seva trobada amb el síndic general i la subsíndica, Vicenç Mateu i Mònica Bonell respectivament. Aquesta tindrà lloc a la Casa de la Vall, on també seran presents els presidents dels dos grups parlamentaris amb presència al Consell General, el grup parlamentari liberal i el grup mixt.
 
La cita del polític amb les autoritats andorranes es confirmava el mateix dia en què l’Executiu comunicava l’imminent entrada en vigor del Conveni de no doble imposició entre ambdós països, després que l’acord es signés ara fa més de dos anys. El Govern transmetia ahir mitjançant un comunicat oficial de premsa que l’1 de juliol vinent es posaran en funcionament les parts acordades pel Govern i el seu homòleg de la República Francesa per evitar les dobles imposicions i prevenir l’evasió i el frau fiscals en matèria d’impostos sobre la renda, després que l’Estat veí notifiqués ahir «mitjançant el dipòsit del seu instrument de ratificació, l’acompliment dels procediments establerts en la seva legislació interna per a l’entrada en vigor del Conveni».
 
La firma va tenir lloc a la capital francesa el passat 2 d’abril del 2013 i serà el primer Conveni per evitar la doble imposició que entra en vigor a Andorra. Foren l’actual ministre de Finances, Jordi Cinca, i el ministre francès d’Economia i Hisenda, Pierre Moscovici, els qui signaren el tractat a París. La ratificació del document per part de la República veïna arriba més de vuit mesos després que ho fes el Principat. El Consell General el va aprovar en la seva sessió del 9 d’octubre.
 
En la seva nota comunicativa, el Govern recorda que aquest conveni «reprèn en gran part les disposicions contingudes en el model de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)». Aquests punts, però, van ser adaptats durant les negociacions a les especificitats de cadascuna de les parts participants. 
 
La finalitat d’aquest acord és «garantir un marc de seguretat jurídica per al conjunt de sectors econòmics, per facilitar el desenvolupament del sector dels serveis» i per donar suport al procés d’obertura econòmica del país. Es preveu que la propera tardor se signi un Conveni similar als establerts amb els dos Estats veïns amb Portugal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT