PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Indurain serà a La Purito 2015, que comptarà amb varis professionals

Els organitzadors han afegit un tercer recorregut ‘mini’ i la marxa ja compta amb uns 370 inscrits

Per ALBERT CANES

Joaquim Purito Rodríguez en la presentació de la marxa cicloturista amb Vicenç Mateu, ahir a Andbank.
Joaquim Purito Rodríguez en la presentació de la marxa cicloturista amb Vicenç Mateu, ahir a Andbank. | TONY LARA
La primera edició de La Purito Andorra 2015 - GP Andbank, la marxa cicloturista impulsada per Joaquim Rodríguez i l’Sprint Club Andorra, ja està en la seva recta final de preparació. Ahir es va fer la presentació a Andbank amb una multitud d’assistents i amb vàries personalitats del país que van voler ser-hi presents. 
 
La bomba de la presentació la va llançar el protagonista de tot plegat, Purito Rodríguez: El mite del ciclisme espanyol, Miguel Indurain, serà un dels participants de La Purito que es disputarà el 9 d’agost. «Si ja tenia il·lusió de fer aquesta marxa i estava molt nerviós, això ja és el més gran pel fet de córrer amb l’ídol que tinc des de ben petit», va expressar el ciclista, que va deixar clar la seva sorpresa quan va rebre la trucada del mite espanyol. De fet, Indurain ja va ser fa unes setmanes corrent pel Principat i va provar de fer el recorregut que tindrà la marxa, que és la mateixa que faran a La Vuelta a Espanya un mes després, i no la va poder finalitzar tota. Aquesta és la prova de l’enorme dificultat que tindrà la marxa, que es presenta com «la més dura d’Europa i una de les més fortes de tot el món», segons indicava Purito.
 
El plat fort, la prova llarga, comptarà amb 145 quilòmetres de recorregut i 5.200 metres de desnivell positiu, passant per sis dels ports més durs d’Andorra: començaran des de Sant Julià i aniran cap al Coll de Beixalís, des d’on es dirigiran seguidament al Coll d’Ordino. Després tornaran a baixar a la parròquia laurediana per pujar per La Rabassa i continuaran pel Coll de la Gallina, «el més interessant per a molts dels corredors», tal i com comenta Rodríguez en el vídeo promocional de la marxa. Els dos darrers colls seran el de la Comella i els Cortals d’Encamp, lloc de l’arribada. En total seran quatre ports de primera categoria, un de segona i el de la Gallina, que és de categoria especial. 
 
El recorregut curt també tindrà una duresa important: 80km i 3.500m de desnivell positiu. L’organització ha afegit un tercer recorregut ‘mini’ en les darreres setmanes per als més joves i coincidint amb l’Escola de Ciclisme Purito Rodríguez. Aquesta tindrà 22 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. 
A falta d’un mes i mig, la prova ja compta amb uns 370 inscrits dels quals 230 són del recorregut llarg. Entre ells, a part d’Indurain, hi ha diversos ciclistes professionals que formaran part de la marxa. Tot l’equip Katusha, Carlos Verona, i el resident, Angel Vicioso, seran alguns dels professionals assistents a la primera edició de La Purito, i d’aquesta manera podran fer una prova abans de l’etapa de la Vuelta. Les inscripcions es tancaran quan s’arribi a les 500, tot i que Rodríguez va explicar que s’intentarà donar cabuda al màxim de ciclistes en cas de superar el límit.
 
Monument per a Purito

El consol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, va anunciar ahir en la presentació de La Purito que el dia 8 d’agost hi hauria enllestida una escultura que farà honor al ciclista de l’equip Katusha i estarà situada al Coll de la Gallina, el qual ja porta el nom del ciclista. «Serà un monument en reconeixement a l’esport i al que ens ha aportat al país. És d’agrair tenir un ambaixador així», va explicar Torrentallé.
PUBLICITAT
PUBLICITAT