PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Èxit del projecte formatiu 3E compartit entre l’Alt Urgell i Oulx

Es vol iniciar un nou programa que inclourà nuclis de muntanya d’Alemanya i França

Per EL PERIÒDIC

Presentació del balanç del Programa Europeu d’Aprenentatge Permanent Comenius Regio.
Presentació del balanç del Programa Europeu d’Aprenentatge Permanent Comenius Regio. | RÀDIOSEU
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va presentar dilluns el balanç del Programa Europeu d’Aprenentatge Permanent Comenius Regio, inclòs en el Projecte 3E (Emprenedoria, Educació i Empresa). La proposta formativa s’ha dut a terme durant dos anys entre centres educatius de l’Alt Urgell i el municipi d’Oulx, de la província italiana de Torí (Regió del Piemont). La valoració del programa es va fer tot coincidint amb la visita que va realitzar a la Seu i comarca una delegació italiana encapçalada per Paolo de Marchis, alcalde del municipi d’Oulx, situat a la Vall del Susa; Roberto Vaglio, director de l’institut de formació professional Formont d’Oulx, i Antonella Sterchele, responsable de l’àrea d’educació i formació de la província de Torí. Els representants italians han estat rebuts per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el representant dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Lleida, Nicolau Galdeano.D’altra banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va comentar que «s’ha aconseguit que professionals de l’ensenyament d’ambdós territoris de muntanya, amb moltes similituds, hagin pogut comparar i compartir estratègia a l’hora de dissenyar estructures d’emprenedoria». La iniciativa també ha comportat l’intercanvi d’alumnes tant de l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell com de l’institut Aubenç d’Oliana amb el centre de formació professional d’aquest municipi italià.
 
Fomentar l’emprenedoria / Precisament, un dels objectius comuns ha estat que ambdós territoris puguin ser capaços de poder estimular l’esperit empresarial dels seus alumnes, així com marcar-los el camí que va de la transició del món de l’ensenyament cap al món laboral. Al respecte, l’alcalde urgellenc va remarcar que «és important que els joves es puguin formar al seu propi territori i se’ls estimuli perquè retornin al seu territori si han hagut d’estudiar a fora, per tal que retorni el talent, tot creant llocs de treball dignes». Per la seva part, l’alcalde del municipi piemontès d’Oulx, Paolo de Marchis va agrair en nom de la delegació italiana a les institucions alturgellenques la seva bona rebuda a la Seu d’Urgell. I va remarcar que amb aquesta segona trobada entre ambdós territoris s’ha acabat de treballar les estratègies comunes per oferir feina als seus estudiants. 
 
Inici d’un nou projecte / L’alcalde d’Oulx també va anunciar que ara s’inicia un segon projecte entre ambdós territoris que inclourà altres socis europeus. A partir d’aquesta segona fase del projecte, també es podrà treballar per l’emprenedoria entre els diferents municipis que en formen part. En aquest mateix sentit, el representat dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Lleida, Nicolau Galdeano, va afegir que «es vol establir un marc transnacional per tal que els alumnes de la Seu puguin formar-se a fora i que se’ls sigui reconegut». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT