PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Solana: «Donem per tancades les renovacions d’Schreiner i Bogris»

El director general del MoraBanc afirma que club i jugadors tenen un acord verbal per al pròxim curs

Per Iván Moure

Bogris s’immortalitza amb una aficionada mentre Green i Blanch se’l miren amb simpatia, en l’últim duel de lliga.
Bogris s’immortalitza amb una aficionada mentre Green i Blanch se’l miren amb simpatia, en l’últim duel de lliga. | BCA
Els dubtes que tenia Vojdan Stojanovski sobre la continuitat de Bogris els va tallar ahir Francesc Solana en un obrir i tancar d’ulls. «Sada, Navarro i Schreiner segueixen i Bogris potser», va havia valorat el macedoni després d’estampar la signatura de la seva renovació per a les pròximes dues temporades fa només tres dies. El director general del BC MoraBanc Andorra va ser clar al respecte: «El club dóna per fetes les renovacions de Bogris i Schreiner».
 
Solana es referia amb aquesta frase a que hi ha un acord verbal; el club ha parlat amb el base austríac i el pivot grec per saber les seves intencions i tots dos «han respost que volen seguir al Principat la pròxima campanya», segons va detallar el director general. De la seva banda, l’entitat que presideix Gorka Aixàs també té clar que vol mantenir-los a la plantilla. Més clara l’aigua.
 
Amb tot, hi ha clàusules que podrien fer canviar les coses. Les mateixes per als dos. Per part del club, pot rescindir contracte amb ells abans del 30 de juny; Bogris i Schreiner, de la seva banda, poden marxar a cost zero fins el 15 de juliol. 
 
EL SOSTRE AUSTRALIÀ S’ESCAPA

Amb cinc jugadors del curs passat ja lligats per continuar, continua la tasca del director esportiu per completar la plantilla que es preveu, de nou, amb deu jugadors; potser onze si hi hagués un problema amb els contingents. Per normativa, calen quatre nacionals espanyols i no més de dos extracomunitaris. En aquest aspecte continua la feina de renovacions, amb sis peces que ballen en el trencaclosques que és confeccionar una plantilla.
 
D’una banda hi ha el cas de Jawai, que amb gairebé tota probabilitat deixarà de vestir la samarreta del MoraBanc. Obviament, s’han produït contactes entre les dues parts: «Té unes pretensions massa altes per nosaltres», va queixar-se Solana. I és que l’australià ja va dir el dia de la seva presentació que venir a Andorra suposava per a ell un trampolí per tornar a l’ACB. Solana li ha fet una oferta, que dista molt del que el de Cairns desitja. L’única opció que hi ha enlaire és que el jugador no trobi cap club que vulgui pagar-li el que vol i que això l’obligui a acabar rebaixant les seves pretensions fins el punt, qui sap, d’acabar donant el sí al club tricolor; amb tot, cal també que no això no passi massa tard, que Solana hagi trobat un pivot amb les seves característiques.
 
BOGDANOVIC COMPLIRÀ EL CINQUÈ ANY

El cas de Luka Bogdanovic té també la seva peculiaritat. L’ala pivot serbi ha complert els quatre anys de residència a Espanya i per tant, si continua un any més, haurà de tributar com un espanyol més i no com un estranger. Té algunes núvies a la Lliga Endesa i el MoraBanc li ha fet una oferta de renovació, però no fins el punt de compensar els impostos que hauria de passar a pagar. Estava a gust al Principat però aquest problema econòmic sembla, doncs, que vincularà el futur de Bogdanovic a l’estranger. Fora de l’ACB.
 
BETINHO POT SER EL PRÒXIM

I el tercer cas és Betinho. El portuguès té també una oferta de renovació –«ni la de Bogdanovic ni la d’ell són a la baixa», va aclarir Solana– i sembla que està decidit a continuar. Ell pot ser el pròxim en rubricar per escrit la seva continuïtat.
 
BLANCH, TRIAS I GREEN, LES INCÒGNITES

Els tres que encara tenen el futur enlaire i més lluny que fora del Principat són Marc Blanch, Jordi Trias i Shaun Green. El seu rendiment en el retorn a l’ACB, a nivell general, no va acabar de convèncer ni a Joan Peñarroya ni a Solana i el seu futur està lligat al número de nacionals que hi hagi. Seran els últims en ser sondejats, si és que interessen. «No m’atreviria a assegurar que almenys un dels tres continuarà amb nosaltres», va reconèixer el director general. 
 
Els tres jugadors ja estan al corrent de la situació en què es trobaran en aquest mercat d’estiu i probablement estaran picant altres portes. Són les tres incògnites d’un equip que va segellar la permanència en la lliga més potent d’Europa a falta de tres jornades per al final. Solana va admetre ahir que ja ha començat a preguntar per jugadors: «Hem fet dues propostes però això va per llarg», va avançar. Del sí o el no dels que han de venir depèn la continuïtat de Green, Trias i Blanch.
PUBLICITAT
PUBLICITAT