PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Federació Catalana «no entén» la renúncia als Jocs d’Hivern

Àngel Ros, alcalde de Lleida, proposa recuperar la candidatura i pensa en Andorra

Per EL PERIÒDIC

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha aixecat moltes crítiques amb la decisió de retirar la candidatura.
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha aixecat moltes crítiques amb la decisió de retirar la candidatura. | EL PERIÒDIC
El president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), Òscar Cruz, va trasmetre ahir una carta a la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què va lamentar la decisió «unilateral» de renunciar a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern, segons va informar RàdioSeu. On s’especificava que en el text, Cruz li va dir a Colau que «han batut un rècord», el de «tirar per terra, en només dos dies i mig de legislatura, la feina de més de cinc anys de moltes persones, entitats i col·lectius i la il·lusió d’esportistes, clubs i federacions». Per la seva part, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, es va mostrar partidari de recuperar el projecte del Pirineu i de les Terres de Lleida d’articular una candidatura. Així ho va explicar a l’Agència EFE Ros, que creu que Andorra seria un lloc «absolutament estratègic» tot i que, d’entrada, la Carta Olímpica no ho permet en tractar-se d’un altre país.
 
A més, el dirigent català dels esports d’hivern va afirma que, «abans d’ahir», quan va fer arribar una carta felicitant Colau pel seu nomenament, «poc esperava que hauria de tornar a adreçar-s’hi per mostrar-li l’enuig, la decepció i sobretot la sorpresa i estranyesa per la decisió de retirar el projecte». Cruz es va preguntar també per què s’ha pres la mesura «sense tenir la opinió de tots els agents del sector, Generalitat, Ajuntaments, Diputacions, Consells Comarcals, Estacions d’Esquí, Federacions, Clubs», com també «quina és la raó d’aquesta precipitació». A més d’afegir que els esports d’hivern «no tenen el del Mobile World Congress o la Fórmula 1 i és més fàcil fer demagògia amb el menys fort».
 
Tot i això, el president de l’FCEH va incloure en la carta que «els esportistes s’alcen després de caure» i per això anuncia la intenció de seguir defensant la candidatura. Per això, va finalitzar el text demanant a Ada Colau que «reconsideri» la renúncia.
 
Malestar dels socis municipals / Les crítiques a la decisió i la manera com s’ha pres, també han traspassat el Pirineu i han arribat aquest dijous des dels mateixos grups polítics que han permès la investidura d’Ada Colau. La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Carmen Andrés, ha retret a l’equip de govern que «la voluntat d’11 regidors (dels 41 que té Barcelona) no és consens generalitzat», en al·lusió a l’argument que ha donat Gerardo Pisarello per justificar la renúncia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT