PUBLICITAT

Andorra la Vella

El president de l’AREB exposarà les mesures el 25 de juny al Consell

Dilluns es constitueix la Comissió Especial de Vigilància i Prevenció per a l’Estabilitat Financera

Per Marisa da Costa

La subsíndica general, Mònica Bonell, en una compareixença després de la Junta de Presidents anterior.
La subsíndica general, Mònica Bonell, en una compareixença després de la Junta de Presidents anterior. | Tony Lara
Albert Hinojosa, president del consell d’administració de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), compareixerà públicament el proper 25 de juny davant del Consell General per tal de presentar les mesures de resolució que l’organisme que encapçala va estimar finalment aplicar a la intervinguda Banca Privada d’Andorra (BPA). 
 
La Junta de Presidents va acordar la cita durant la reunió efectuada el matí d’ahir, trobada en què també decidiren que les encarregades de presidir la intervenció de l’AREB siguin la comissió legislativa de Finances i la Comissió Especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera. Serà dilluns vinent quan, finalment, es constitueixi formalment aquest darrer comitè i s’aprovi el reglament de funcionament d’aquesta institució per al control del sistema financer andorrà, tal com va informar la subsíndica general, Mònica Bonell, en una roda de premsa posterior a la celebració de la Junta de Presidents.
 
Projectes de llei en curs/ El primer punt de l’ordre del dia que ocupava la trobada era la determinació de les comissions legislatives sobre les que recaurà el tractament de les quatre lleis que actualment el Consell General tramita. Els reunits van estimar convenient atorgar la tasca a les comissions legislatives de Finances i de Sanitat.
 
La primera s’ocuparà del projecte de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada del Codi Penal, el projecte de llei de modificació de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors, producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme, així com del projecte de llei de modificació de la Llei reguladora de l’actuació de les companyies d’assegurances. 
 
Tots tres documents guarden relació amb les recomanacions efectuades pel Moneyval, organisme que el proper mes de setembre sotmetrà el Principat a una quarta avaluació, motiu pel que els reglaments es tramitaven amb caràcter d’urgència. El grup parlamentari liberal va mostrar el seu desacord en aquest punt: considera millor preparada per a aquest efecte la comissió d’Interior. En aquest sentit, el síndic general, Vicença Mateu, recordava la possibilitat de qualsevol conseller general de participar en la tasca malgrat no formar part de la comissió.
 
De la seva banda, la comissió de sanitat tractarà el darrer dels projectes actualment entrats al Consell, en aquest cas per a la modificació de la  Llei del fons de reserva de jubilació. Els grups parlamentaris tenen fins el proper dia 25 per presentar esmenes a aquests projectes en curs.
 
La Junta va acordar dur a terme la darrera sessió de control al Govern al Consell General, abans no s’iniciïn les vacances, el proper 16 de juliol. Reprendrà l’activitat amb la trobada pactada per al 7 de setembre vinent.
 
Servei d’emisions/ La portaveu de la reunió també va comunicar la constitució de la comissió tècnica per al traspàs del servei d’emissions, que estarà formada per dos membres del Consell General, una altra parella del Govern i un membre en representació cadascun dels Coprínceps.
 
En el si de la trobada també es van nomenar quatre dels sis membres que formaran part de la Junta Electoral. Meritxell Verdú i Jean-Michel Rascagneres representaran el grup demòcrata, així com Eva López i Joana Mañas ho faran de la formació liberal. El grup parlamentari mixt, de la seva banda, no ha decidit per ara els seus vocals.
PUBLICITAT
PUBLICITAT