PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Caldea completa la primera fase del seu projecte de revitalització

El domini torna a obrir demà i es pensa en un nou espai de jocs d’aigua infantil per a l’any que ve

Per IVÁN ÁLVAREZ

El canvi de color i les variacions estètiques conformen la primera fase de la revitalització de Caldea
El canvi de color i les variacions estètiques conformen la primera fase de la revitalització de Caldea | El Periòdic
Després d’una aturada tècnica forçada de 19 dies, el centre termolúdic reobrirà demà les seves portes i oferirà la seva nova cara al públic. El Semtee (la societat mercantil explotadora de Caldea) va engegar el passat febrer un pla d’inversió per renovar i dinamitzar les instal·lacions del domini termal. Els treballs de millora es van iniciar el 24 de març i el director dels serveis tècnics, Gerard Estrella, va explicar que «han treballat 18 escaladors que han fet la coberta, especialistes que han treballat en els accessos i les llacunes i altres persones internes. En total han treballat en les millores, dia i nit, entre 40 i 50 persones». 

El projecte, de tres anys de durada, inclou, en aquesta primera fase que es va presentar ahir, una actualització de materials, una revisió de la il·luminació i dels espectacles i una transformació de l’aspecte visual del centre. 

Miguel Pedregal, director general de Caldea, va indicar que «després de 20 anys hem cregut que era el moment de fer aquest pas endavant i actualitzar el concepte del centre. Els mercats evolucionen, no ens podem quedar enrera i aquesta és la primera pedra del camí». Tot i que el pla estratègic no es presentarà fins el dia 30 durant l’assemblea general, Pedregal va desvetllar que per rellançar el centre «volem restaurar-lo i tornar-li la seva espectacularitat original, renovar tots els espais complementaris, incorporar novetats en tractaments, en restauració i reformar la botiga». Per aquesta primera fase, que es preveu que acabi el 2017, s’han invertit 500.000 euros i s’espera que el cost total del projecte sigui de 2 milions, tot depenent del compliment dels terminis.

La intenció en l’any que ve és construir, en la zona que ara ocupen els infraroig, un espai de jocs d’aigua infantil, de 400 metres quadrats, i amb l’adaptació de la restauració al públic infantil i familiar. Com va explicar l’arquitecte de Caldea, Jean Michael Ruols, el propòsit de les actuacions ha estat «potenciar el valor de l’aigua i, a través del color blanc, donar a l’interior un aspecte més bucòlic», sempre amb el repte de «mantenir l’excel·lència». Ruols va remarcar que la intenció és situar Caldea en un punt mig entre un parc aquàtic i un centre termolúdic, un concepte que pot tornar a situar-lo com a referent europeu. Des de dissabte i fins el dia 25, l’entrada inclourà l’accés de franc a l’Espai Orígens, ja que la llacuna exterior romandrà tancada.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT