PUBLICITAT

LA MASSANA

La carretera secundària de Sispony es torna a obrir al trànsit

Ara, s’ha de construir un nou mur de contenció al camí que va al cementiri

Per EL PERIÒDIC

Operaris treballant a la zona afectada de la carretera de Sispony
Operaris treballant a la zona afectada de la carretera de Sispony | Tony Lara
Ahir al matí es va restablir la circulació a la carretera secundària 320 de Sispony, un cop es va dur a terme la instal·lació de les proteccions encarregades d’evitar que puguin arribar pedres o terra a la carretera.
Els enginyers van comprovar que les tanques de fusta, amb bigues de ferro, que s’havien col·locat sobre la carretera secundària garantien la seguretat a la zona. El següent pas que està programat és la restauració i construcció d’un nou mur de contenció del camí que va al cementiri de Sispony, que va quedar malmès  per les esllavissades en un tram d’uns 10 metres. L’execució del mur no comportarà cap perill gràcies a les proteccions que s’han construït.
La via va quedar tallada al trànsit dissabte passat, per motius de seguretat, a causa d’un despreniment de pedres procedents d’aquest mur malmès. Es va produir una esllavissada a la part de la muntanya paral·lela a la carretera secundària de Sispony, fet que es va ocasionar per les intenses pluges. Després de rebre un avís cap a les 12 del migdia, els bombers hi van estar treballant durant diverses hores per netejar la calçada. Aquesta afectació va provocar que, durant aquests dies, l’accés als pobles de Sispony i Escàs s’havia de fer per la via del centre de la Massana, i que els veïns dels dos indrets, havien de passar pel centre de la parròquia per anar a Escaldes o Andorra la Vella. El Comú de la Massana va emetre un comunicat on demana disculpes per les molèsties i per aquest motiu, es va decidir accelerar els treballs per poder reobrir la via un dia abans del que previst, el dissabte 20. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT