PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FC Santa Coloma: Repetir una fita històrica

Els colomencs es posen el repte de tornar a superar una ronda en la Lliga de Campions, com van aconseguir fer-ho l’any passat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors colomencs s’exerciten abans de l’amistós d’ahir.
Els jugadors colomencs s’exerciten abans de l’amistós d’ahir. | Emilio Prenas
Amb el record de la temporada passada, quan va superar la primera ronda de la fase prèvia de la Lliga de Campions, el Don Denis FC Santa Coloma afronta de nou el repte a la màxima competició continental. En aquesta ocasió ho torna a fer com a cap de sèrie, amb la motivació de repetir la gesta de l’any passat.
 
El conjunt dirigit per Richard Imbernón va tornar als entrenaments el primer de juny per preparar específicament la cita europea. Estarà en en el primer bombo, i pot tenir com a rivals el Crusders FC (Irlanda del Nord), B36 Tórshavn (illes Fèroe), Lincoln Red Imps FC (Gibraltar) i SS Folgore (San Marino). En les preferències de cara al sorteig estan els equips de les illes Fèroe i San Marino, perquè per les dates que són jugar a Gibraltar «hem preocupa per la climatologia a l’hora de jugar allí. Pot ser un partit complicat a causa que es produeixin unes temperatures molt elevades», comenta Imbernón. I per la qualitat que se li preveu pel nivell competitiu de la lliga, el campió nord-irlandès «segur que és el rival més dur a nivell futbolístic».
 
En la plantilla no hi ha hagut masses moviments. Només hi ha els fitxatges de Víctor Rodríguez (UE Santa Coloma) i Iban Parra (CF Balaguer). Aquest últim ja va reforçar als colomencs en la passada Lliga de Campions. I de baixes només hi ha la de Lucas. El bloc està conjuntat i l’objectiu serà el de repetir la fita de l’estiu passat, quan van superar la primera eliminatòria, guanyant al darrer instant en terres armènies a l’FC Banants. En segona ronda eren eliminats pel Maccabi de Tel-Aviv FC. Imbernón vol allunyar als seus de possibles eufòries pel que es va assolir. «El que vam aconseguir intentarem que no ens afecti», perquè «els èxits del passat són les derrotes d’avui». Només vol mirar endavant: «Sempre hem de partir amb humilitat. No hem de creure que el que vam fer l’any passat ens facilita la feina, tot al contrari. Va ser una cosa extraordinària i ara el rival que ens toqui ja sap el que vam fer i vindrà ben preparat». Les expectatives hi són. «Tenim il·lusió per tornar a fer història i anímicament estem amb moltes ganes. Arribem en un bon moment. Els jugadors de la selecció estan físicament molt bé, i la resta també es troben forts per afrontar la competició amb garanties».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT