PUBLICITAT

Encamp

La Vuelta 2015: Completada la primera fase de les obres al Coll de Beixalís

El Govern ha de donar pas als treballs d’enquitranament de la via, que encara no han començat

Per ALBERT CANES

Punt del Coll de Beixalís amb els treballs previs a l’enquitranament fets i el mur de contenció al fons.
Punt del Coll de Beixalís amb els treballs previs a l’enquitranament fets i el mur de contenció al fons. | TONY LARA
El món del ciclisme segueix pendent de les obres que s’estan portant a terme al Coll de Beixalís, per la zona de Vila d’Encamp. Aquest serà un dels sis ports que els ciclistes de la Vuelta a Espanya 2015, que es disputa del 22 d’agost al 13 de setembre, hauran de pujar en l’etapa íntegra que es desenvoluparà al Principat, el dia 2 de setembre, i que serà la número 11 de la prova ciclista i també la més important segons indiquen tots els experts de les tres grans. «Serà l’etapa més dura d’Europa i una de les més fortes de tot el món», va indicar Joaquim Rodríguez en la presentació de la Purito Andorra 2015, el passat dimarts. 
 
El Comú encampadà ja ha finalitzat la primera part de les obres amb la construcció de dos murs de recolzament, els quals es van aprovar amb caràcter d’urgència a principis d’aquest mateix mes en motiu de la prova ciclista, i l’aplanament de la via, tal i com es pot observar en la fotografia adjunta. Un dels dos murs que s’havia de realitzar es va acabar aquest mateix dilluns, sota els terminis previstos, i dels quals se’n va encarregar el comú d’Encamp, mentre que el segon mur es completarà durant la setmana vinent, que també està sota la responsabilitat l’administració parroquial. Aquesta reparació es va haver de fer a causa de l’avançat deteriorament que comportava un risc de caiguda de pedres sobre la calçada i que podia portar problemes als ciclistes. 
 
El següent pas és enquitranar la via, el més important de tot. Els responsables de l’obra del comú d’Encamp ja han informat el Govern de la finalització de la seva part en els treballs per a què aquests puguin entrar a realitzar la seva part, però de moment no han rebut resposta i encara estan a l’espera de saber quan s’iniciaran els treballs corresponents a l’administració central. Serà el Govern qui haurà de donar pas als treballs d’enquitranament, que encara no s’han iniciat
Resten encara uns dos mesos i mig per a l’arribada a Andorra de la Vuelta 2015, però els treballs han d’estar finalitzats molt abans ja que la Purito, la marxa cicloturista impulsada pel ciclista de l’equip Katusha, també haurà de passar per aquell tram molt abans i, de fet, serà en aquesta prova en què es presentarà de manera oficial als ciclistes el resultat de la millora de la via realitzada. Per tant, per al 9 d’agost, dia en què es durà a terme la marxa, haurien d’estar finalitzats aquests treballs d’enquitranament i millora de la via per tal que els ciclistes tinguin les condicions òptimes en el seu pas per aquell tram. Menys de dos mesos és el que té el Govern per enquitranar els aproximadament vuit quilòmetres que conformen el Coll de Beixalís i pels quals, de moment, no es pot circular en una bicicleta de carretera. 
 
Malgrat que no hi ha res asfaltat, tot indica que no hi hauran problemes per finalitzar les obres a temps per acollir tant la Vuelta com la Purito en les seves respectives dates en les millors condicions. Tot i això, el Govern ha de mantenir l’atenció a l’hora de començar els treballs finals d’enquitranament, que comportaran uns quants dies de feina. A més a més, el ciclistes del Principat podrien tenir l’oportunitat de provar el traçat abans de la disputa de les dues proves.
PUBLICITAT
PUBLICITAT