PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Valls felicita Andorra pel nou centre energètic

El primer ministre destaca que el Principat sigui pioner en la tecnologia elèctrica

Per EL PERIÒDIC

El primer ministre francès i la ministra de Medi Ambient en la inauguració del nou centre de control, ahir.
El primer ministre francès i la ministra de Medi Ambient en la inauguració del nou centre de control, ahir. | SFGA
Aprofitant la visita del primer ministre de la República Francesa, Manuel Valls, FEDA va inaugurar ahir un nou centre de control de l’energia elèctrica subministrat per ALSTOM. 
 
Amb el suport de Valls, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va marcar l’inici del nou centre que reemplaça el primer sistema informatitzat posat en funcionament l’any 2006. A més, aprofitant la presència del cap de Govern, Toni Martí, Valls no va dubtar en felicitar Andorra per ser «pionera en el desenvolupament d’aquestes noves tecnologies elèctriques». I és que «gràcies a la posada en servei d’aquest sistema, podem subministrar electricitat als nostres clients amb uns temps de tall inferiors a 10 minuts per any», segons va comentar FEDA. La qualitat del subministrament depèn de les inversions realitzades a la xarxa i de la política de manteniment. I a partir del moment en què FEDA va disposar d’aquest sistema, «podem garantir temps de tall a nivells molt inferiors als d’una hora». 
 
A més, tal i com informa l’entitat, el nou centre de control permetrà «millorar els resultats mitjançant unes eines més eficaces». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT