PUBLICITAT

Encamp

Centenars de joves s’apleguen a la Festa del Poble encampadana

La celebració continuarà durant tot el cap de setmana

Per Marisa da Costa

Infants i pares gaudeixen de les activitats, en una edició anterior.
Infants i pares gaudeixen de les activitats, en una edició anterior. | Comú d'Encamp
Encamp torna enguany a estrenar les festes populars estivals del Principat amb la celebració de la ja consolidada Festa del Poble, posada en marxa el vespre d’ahir amb la cercavila ‘Los labradores’, que va anar seguida del sopar de solters i de solteres, trobada en què es van aplegar més de mig centenar de nois i noies provinents de totes les parròquies –que sopen per separat– als que més tard es van unir centenars de joves per assistir a la discomòbil acollida pel parc del Prat Gran d’Encamp. Un resident de la discoteca Snoopys de Salou hi va oferir un ampli repertori de música comercial electrònica i llatina.
 
La celebració inaugurada ahir pels joves continuarà la jornada d’avui i demà amb activitats per a totes les generacions i de tots els àmbits. Així, des dos quarts de deu del matí, la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp reuneix el torneig de tennis taula. De les 11 i fins la una de la tarda els menuts podran gaudir del ‘Jungle parc’, un espai habilitat especialment per a ells a la plaça dels Arínsols –on s’ubica la casa comuna – i on els pares i demés usuaris, a partir del migdia, tindran a disposició una Vermutada popular que se celebrarà en paral·lel amb concursos tradicionals com és el llançament de pinyols d’olives. A partir de dos quarts  de cinc de la tarda s’encetarà la interparroquial del jovent i, poc després, l’Esbart de Sant Romà actuarà per a tot el públic. Una festa Màxima –en què s’espera una gran afluència– tancarà el dia.
 
Demà, des de les 11 hores, el Prat Gran acollirà el Campionat d’Andorra de ciclisme infantil, les inscripcions al qual s’obriran una hora abans. Alhora, solters i casats mesuraran forces enfrontant-se en un matx de futbol al nou camp del Complex Esportiu.
 
Per despertar la gana, se celebrarà a la una de la tarda el concurs de truites per calibrar quina és la més gran o la més original, entre altres modalitats. Posteriorment i a la mateixa plaça dels Arínsol del centre del poble, tindrà lloc una truitada popular, d’accés lliure per a tothom qui s’hi vulgui apropar.
 
Com avui, diumenge seguirà obert per a la canalla el ‘Jungle Park’ d’11 a 13 i de 16 a 20 hores per a que els petits puguin també disfrutar de la celebració.
L’aparcament d’Encamp ha estat habilitat per acollir demà l’espectacle de biketrial que tindrà lloc a partir de les cinc de la tarda. I, de nou a la plaça del Comú, a les set de la tarda de demà i com no podia ser d’altra forma, l’Olla barrejada farà la tradicional cantada d’havaneres.
 
Perquè no només als joves els agrada moure l’esquelet, l’orquestra Gran reserva actuarà demà a dos quarts d’onze de la nit en un ball de nit al parc de la parròquia on, posteriorment, continuarà la festa amb la discomòbil que donarà per tancada la Festa del Poble.
 
Mostra cultural i artesanal/ A més de les activitats esportives i concursos, la plaça de Sant Miquel aplegarà, com cada dissabte el mercat organitzat per l’Associació d’Empreses d’Encamp amb el suport del Comú. Però, a més, aquest cap de setmana l’agrupació comercial també ha preparat una mostra de productes tant culturals com de caire artesanal, que s’engloba en el calendari d’activitats d’estiu, com la biciletada celebrada el darrer cap de setmana o el dia de l’Art que el proper 18 de juliol oferirà una exposició ambientada amb música a la plaça del Comú.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT