PUBLICITAT

Bakú

Set rècords nacionals i set marques personals

Andorra se situa en l’onzena posició per equips

Per #GASS

La prova dels 5.000m, amb Manuel Fernandes Pita al fons.
La prova dels 5.000m, amb Manuel Fernandes Pita al fons. | GETTY IMAGES
Mirant els resultats un per un i a nivell global, potser l’equip d’Andorra no va completar una gran primera jornada a Bakú en atletisme, però centrant-se en les marques i la classificació provisional, els atletes nacionals van realitzar un dels millors europeus dels últims anys. En la primera jornada es van assolir set rècords nacionals: dos absoluts, tres en categoria promeses, un júnior i un juvenil. Els dos absoluts es van assolir en la prova de 4x100m relleus tant masculí com femení, en el qual van finalitzar amb un temps de 43,23 i una 10a plaça, i un 50,76 i una vuitena posició, respectivament. Els rècords en la categoria promesa, que correspon a la sub-23, els van marcar Clàudia Guri i Ainara Revuelta en el triple salt i els 400m tanca, respectivament. Guri va fer un salt de 11,90 metres que la va col·locar vuitena i Revuelta va deixar el rècord nacional en 1.11,72. Aquesta mateixa marca també és el rècord d’Andorra en categoria juvenil i júnior. 
 
A més a més dels nacionals, es van assolir set marques personals arran d’aquests resultats: Els 2.20,75 de Laia Isús en els 800m és el millor temps que mai ha fet l’andorrana, que se suma als rècords personals de Guri, Revuleta i les dues categories de relleus. El salt de perxa de dos metres de Maria Gomez i el d’alçada de 1.75m de Moisés Miret completen les marques personals realitzades ahir a Bakú. 
 
Amb tot això, Andorra es va situar en l’onzena posició per equips amb 74,5 punts per davant de països com Macedònia i Albània, sent el millor registre dels últims anys. Els representants tricolors hauran de defensar aquesta plaça avui en el segon i últim dia de competició. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT