PUBLICITAT

Montmeló

Cardelús cau quan rodava en la vuitena posició

És el segon abandonament consecutiu per caiguda del pilot andorrà

Per #GASS

Xavi Cardelús, en un revolt al Circuit de Barcelona-Catalunya.
Xavi Cardelús, en un revolt al Circuit de Barcelona-Catalunya. | PROMORACING
Una llàstima la caiguda de Xavi Cardelús en la tercera carrera del Moto 2 European Championship, que es disputava ahir al Circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot va caure quan estava fent un dels millors ritmes de la cursa en la vuitena plaça i anava directe cap al grup que el precedia.
 
El pilot andorrà va sortir des de la desena plaça i en la primera volta va perdre una posició. Tot i això, Cardelús va encadenar un bon ritme de carrera i va arribar a situar-se en la vuitena plaça quan només restaven quatre voltes per a la conclusió de la cursa. Era en els primers revolts en la tretzena volta quan Cardelús va caure tot sol i es va veure obligat a abandonar la cursa. Per sort per al pilot de Promoracing, tot va quedar en un petit ensurt i no va patir cap conseqüència física greu. En els moments previs a la caiguda, el pilot del Principat estava portant a terme una gran actuació i va arribar a marcar una volta ràpida de 1.49,038, que va ser un segon més lenta que la del guanyador de la cursa, Edgar Pons. El català no va tenir rival durant tota la cursa i va arribar sol a la meta amb 7,928 segons de diferència respecte el segon classificat, l’italìa Luca Marini. El podi el va completar el francès Alan Techer després d’un frec a frec molt intens amb el sud-africà Steven Odendaal.
 
«És una autèntica llàstima perquè estava fent una molt bona cursa i em sentia molt fort ja que rodava més ràpid que els pilots que em precedien i els podia atrapar», va comentar Cardelús al finalitzar la cursa. És la segona carrera seguida en la que l’andorrà abandona per una caiguda després d’haver-ho fet també en la segona cursa de Portimao. «He caigut sol en sortir d’un revolt quan havia començat la tretzena volta i no he pogut continuar», va afegir. Tot i el resultat negatiu, Cardelús es va quedar amb la part positiva: «Malgrat tot, estic content ja que el nostre objectiu per a aquesta temporada és el d’estar el més a prop possible de les 10 primeres posicions i l’havia complert més que de sobres. En els primers moment no és una sensació agradable, però Crec que ens hem de quedar amb el bon ritme de cursa, la volta ràpida que he marcat i, sobretot, el fet d’haver-me situat entre els millors pilots», va exposar Cardelús, que va afegir respecte al seu estat físic després de la seva caiguda que tenia «un petit cop al costat, però no em molesta gaire». 
 
L’andorrà intentarà recuperar-se d’aquest resultat negatiu de cara a la següent prova, que es disputarà a MotorLand Aragon el proper 5 de juliol, i comptarà una altra vegada amb dues curses com a Portimao.
PUBLICITAT
PUBLICITAT