PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una Gimnastrada reivindicativa

Rebuig total a la decisió del comú d’Encamp per la desaparició de la sala de gimnàstica al Complex Esportiu

Per ALBERT CANES

La pancarta que van exhibir ahir a la Gimnastrada, al Poliesportiu d'Andorra.
La pancarta que van exhibir ahir a la Gimnastrada, al Poliesportiu d'Andorra. | TONY LARA
La Gimnastrada Nacional es va celebrar ahir al poliesportiu d’Andorra la Vella i va tornar a ser un any més la festa de la gimnàstica tant artística com rítmica del país. Aquesta edició, però, es va presentar amb un to reivindicatiu pel possible tancament de la sala de gimnàstica del Complex Esportiu d’Encamp per convertir-la en una sala de musculació. Les 2.000 signatures que es van reunir en pocs dies i que ja van ser entregades a Govern per tal d’evitar que la gent de la parròquia encampadana es quedi sense aquest esport ja va ser un acte prou important per a què el comú d’Encamp es replantegi aquesta decisió, però la gimnastrada d’ahir va ser definitiva. 
 
Al finalitzar totes les actuacions que hi havien previstes, amb centenars de gimnastes participants i una grada plena, els esportistes del club d’aquesta parròquia van treure una pancarta amb el missatge: «Volem seguir entrenant a la sala de gimnàstica artística d’Encamp». Molts altres gimnastes es van col·locar al voltant picant amb les mans a terra per fer soroll i el públic va posar-se de peus per donar suport a la reivindicació dirigida a l’administració parroquial. «Ha sigut maco i impactant», va comentar la presidenta de la Federació Andorrana de Gimnàstica, Eva Rodríguez, que té clara la seva postura respecte la polèmica que ha despertat la voluntat d’eliminar la sala de gimnàstica: «No entenem massa la decisió del comú. Més que res perquè no hi ha coherència en aquesta tenint en compte que volen treure una activitat que funciona». 
 
Yolanda Nebot, entrenadora del club de la parròquia va protagonitzar un dels moments més emotius de la Gimnastrada amb el seu discurs en el qual especificava el seu desig i esperança per seguir l’any vinent treballant amb llàgrimes als ulls, que es van acabar encomanant a les gimnastes del seu club. «Si això avança és el seu últim dia a la feina», argumentava Rodríguez. 
 
El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, era un dels presents ahir a l’esdeveniment i va poder viure la reivindicació en primera persona. «Ell està amb nosaltres. Tampoc entén massa la decisió», va explicar la presidenta de la FAG. L’entitat està esperant per reunir-se amb el conseller d’esports d’Encamp, però de moment no ha donat cap hora per fer aquesta reunió. «Esperem que en veure aquesta resposta que té reculin. La situació ideal és no tocar-ho. Si una cosa està funcionant per què te l’has de carregar?», va afegir Rodríguez, amb confiança que finalment es podrà salvar la gimnàstica a Encamp. 
 
Un altre dels moments importants que es va viure al Poliesportiu va ser l’actuació de Chloé Baltenneck, la referència actual d’Andorra, que va realitzar el seu número i també es va implicar en la causa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT