PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Pirineu espera prop de 550.000 turistes aquest estiu

S'espera uns 100.000 visitants de fora de l'Estat, principalment de França.

Per EL PERIÒDIC

Pantà de la Torrassa al Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Pantà de la Torrassa al Parc Natural de l’Alt Pirineu. | EL PERIÒDIC
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va anunciar ahir que es preveu una bona temporada d’estiu al Pirineu, amb un «lleuger increment en el nombre de visitants i de pernoctacions en els establiments d’allotjament turístic reglat», segons va informar RàdioSeu. Com comenta la Diputació, les previsions també apunten a un creixement del 5% de la contractació de serveis de turisme actiu en relació amb l’estiu del 2014. I és que durant els mesos de juliol, agost i setembre s’espera a la demarcació uns 550.000 turistes, «que generaran al voltant d’1.600.000 pernoctacions, al marge de les segones residències». Aquesta projecció es basa en l’augment de la demanda que estan experiment els diferents subsectors d’allotjament de les zones turístiques de la demarcació i el major nivell de reserves d’aquest any respecte a l’any passat. 
 
Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), de gener a abril del 2015, el nombre de visitants s’ha incrementat un 8%, i el de pernoctacions un 7,5% al conjunt de la demarcació de Lleida respecte al mateix període de l’any passat. A més, les comarques del Pirineu (Val d’Aran, els dos Pallars, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i Cerdanya) segueixen sent la base del turisme a la demarcació i concentren la gran majoria de visitants, tant nacionals com estrangers.
 
Majoria de clients catalans / El visitant del país segueix sent la base del turisme al Pirineu. Doncs segons l’INE, el 60% de visitants són dd’altres indrets de Catalunya. I els de la resta de la península, són a força distància (poc més d’un 20% en conjunt) i provenen principalment de Madrid, el País Valencià, Castella-la Manxa, el País Basc i Andalusia. 
A més, s’espera uns 100.000 visitants de fora de l’Estat, principalment de França (35% dels estrangers), seguits del Benelux amb un 15%, Alemanya amb un 11% i, en menor percentatge, la Gran Bretanya i Israel. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT