PUBLICITAT

Bakú

Quatre rècords nacionals i nou marques personals en la segona jornada a Bakú

Andorra es manté en l’onzena posició per equips, igualant el millor resultat històric en un Europeu

Per EL PERIÒDIC

La cursa dels 3.000 metres obstacles de l’Europeu de Bakú, amb l’andorrà Pep Sansa al fons.
La cursa dels 3.000 metres obstacles de l’Europeu de Bakú, amb l’andorrà Pep Sansa al fons. | TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES
L’equip andorrà va tancar ahir la seva participació als Jocs Europeus de Bakú amb una bona onzena posició, onze rècords nacionals i setze marques personals, millorant clarament l’actuació de l’any passat en què no es va passar de la darrera posició. 
 
En la segona i última jornada es van completar diverses actuacions destacades, amb la cinquena posició de Miquel Vílchez en el salt de perxa com a millor resultat individual per resultat gràcies al seu salt de 4,70 metres. Clàudia Guri també va obtenir una posició destacada, amb una sisena plaça en l’alçada després d’tun salt de 1,74 metres. Elena Villalon va ser vuitena en la prova de llançament de martell amb una marca de 36,81. Els dos altres millors resultats, amb dos novens llocs, van ser de Laia Isús en els 1.500m i Pol Moya en els 800m.
 
Als set rècords nacionals de diumenge s’hi van sumar ahir quatre més, i en tots ells hi va haver la presència de Cristina Llovera. Dues de les marques les va assolir en la prova dels 200m, en la qual va finalitzar 10a amb un temps de 25.61, que significa la millor marca andorrana en les categories promesa i júnior. Els altres dos rècords també van ser en aquestes dues categories, però en la prova de 4x400m relleus, amb Llovera, Ainara Revuelta, Maria Gómez i Maria Morató i un temps de 4.17,57. En les dues proves van estar a prop d’assolir també el rècord absolut. 
 
A les dues curses amb rècords nacionals s’hi van sumar set altres marques personals que van confirmar la bona actuació de la delegació tricolor a Bakú. Isús va marcar un temps de 4.46,10 en la seva prova, la millor que mai ha fet. Revuelta i Leo Sangrà en els 100m i 110m tanca van fer rècords personals amb els temps de 18,72 i 18,74, respectivament. 
 
Dues proves de llançament van acabar amb marques personals: Maria Gómez en el pes femení, amb un llançament de 7,41m, i Rodrigo Lladós en javalina masculina, amb una marca de 35,84m. 
 
Els salt de Guri en alçada també va ser una de les marques personals realitzades ahir a Bakú i el darrer en completar un rècord personal va ser Moisés Miret, en el triple salt, amb un registre de 11,85m. 
 
Amb totes les marques personals, rècords nacionals i alguns resultats favorables entre les dues jornades de competició, Andorra es va col·locar en l’onzena plaça per equips amb 162 punts, per davant de Macedònia, Albània i l’Associació de Petits Països, en la qual hi són Estats com Mónaco, Liechtenstein, o San Marino, entre altres. «Els atletes han treballat molt i han assolit marques personals que han servit per sumar el màxim de punts i per ser allà a dalt. Esportivament parlant hi ha hagut un gran nivell de grup i solidaritat entre companys. Els joves han demostrat estar a un molt bon nivell», va comentar el director tècnic de la Federació Andorrana d’Atletisme, Abraham Férriz, un cop completats els Jocs Europeus, en els quals l’equip tricolor ha igualat el seu millor resultat històric en un Europeu.
PUBLICITAT
PUBLICITAT